tag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post300055780066910747..comments2023-10-06T08:26:24.214+02:00Comments on MissMuffins opskrifter: MissMuffins Surdejs-guideMissMuffinhttp://www.blogger.com/profile/03564993705079764247noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post-68855334775565303752015-09-13T19:33:17.227+02:002015-09-13T19:33:17.227+02:00Kathrine, det er lidt svært i starten, men det lyd...Kathrine, det er lidt svært i starten, men det lyder til at du alligevel er kommet godt fra start. Små bobler og en lidt gæret duft er rigtigt godt!<br />Men ja, Kurt skal ud. Jeg tænker, at der er kommet kondens i låget og det er det, der skyldes mugpletterne, men det kan også være, at han har fået det for varmt ude på køkkenbordet. Mange foretrækker at have surdejen stående ude hele tiden, men det duer ikke for mig. Så jeg vil opfordre dig til ikke at give op og så bare eksperimentere videre. Jeg har også dræbt nogle stykker igennem tiden :)MissMuffinhttps://www.blogger.com/profile/03564993705079764247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post-59664282080786113802015-09-12T17:33:21.204+02:002015-09-12T17:33:21.204+02:00Hej MissMuffin,
Skønt med et godt og brugbart in...Hej MissMuffin, <br /><br />Skønt med et godt og brugbart indlæg om surdej. <br />Jeg er helt ny på området. Jeg lavede min første surdej i sidste weekend. Har fodret den (Kurt som den hedder :-) ) haft den på køl osv osv. I forgårs tog jeg den ud af køleskabet, fodrede den og lod den stå på køkkenbordet så den var klar til jeg skulle lave din gulerodsboller med ølandshvede i går - ja eller dejen dertil. Kurt var i hopla - duftede som jeg tror den skal, små bobler og det hele...<br />Men i dag lugter den ikke godt og der er kommet mugpletter med hår inde i låget. Har du nogle bud på årsagen? Går ud fra den skal smides ud og jeg må prøve igen. Forstår bare ikke hvorfor da jeg har været meget obs på hygiejnen. Skal den kunne få ilt?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01165312976884580454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post-3245195229051259012012-08-21T08:50:23.439+02:002012-08-21T08:50:23.439+02:00Anonym, tak!
Ja, først på 4. dagen. Hvis du ikke s...Anonym, tak!<br />Ja, først på 4. dagen. Hvis du ikke synes, at der er liv nok i den, så er det bare at fodre den og så lade den stå ude en enkelt dag mere.. MissMuffinhttps://www.blogger.com/profile/03564993705079764247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post-24071005987688939102012-08-20T18:16:47.615+02:002012-08-20T18:16:47.615+02:00Skøn blog du har:) Jeg skal lige være helt sikker;...Skøn blog du har:) Jeg skal lige være helt sikker; er det på 4. dagen at du stiller surdejen i køleskabet?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post-81385393815140575422012-03-29T09:39:53.292+02:002012-03-29T09:39:53.292+02:00Pernille, jeg kan heller ikke holde den i live på ...Pernille, jeg kan heller ikke holde den i live på køkkenbordet med mindre den fodres hver dag. I køleskabet går det fint og jeg fodre den kun et par gange om ugen. Sån virker det for mig, mens andre synes det er helt håbløst:)<br />Jeg har også prøvet at fryse surdej med et nogenlunde resultat...MissMuffinhttps://www.blogger.com/profile/03564993705079764247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post-32627533179161894252012-03-29T07:55:11.116+02:002012-03-29T07:55:11.116+02:00Hejsa.
Nu har jeg prøvet en del mange med surdej.....Hejsa.<br />Nu har jeg prøvet en del mange med surdej.. har også fået det til at virke næsten hver gang.. men så dør skidtet for mig.. men jeg har aldrig prøvet det med at have den i køleskabet.. så det må prøves.Så vidt jeg ved kan man også fryse den. <br />Fin guide. Hvis du har lyst til at følge mit eventyr ud i surdej kan du læse med på min blog, i 7. Himmel.<br />Hilsen PernillePernillehttps://www.blogger.com/profile/01506228653253597583noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post-90131915875105039602012-03-17T19:53:33.690+01:002012-03-17T19:53:33.690+01:00Sarah, det er også super lækkert:)
Øv, men jeg har...Sarah, det er også super lækkert:)<br />Øv, men jeg har hørt det sker engang imellem. Du varmer den godt nok op sammen med ovnen ikke?<br />Jeg har selv en fra Jamie Oliver- når den ikke kan mere køber jeg bare en granitflise i et byggemarked, for de skulle virke ligeså godt og være meget mere holdbare:)MissMuffinhttps://www.blogger.com/profile/03564993705079764247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post-40209147216397968952012-03-17T19:45:45.853+01:002012-03-17T19:45:45.853+01:00Hej Missmuffin :)Super fin blog du har. Jeg har ba...Hej Missmuffin :)Super fin blog du har. Jeg har bag ølandshvedebrødet i dag med stor succes, men desværre knækkede min bagesten efterfølgende. Nu må jeg på jagt efter en ny, har du nogle gode bud? :)<br />Hilsen SarahSarah Bhttps://www.blogger.com/profile/04918342156700488336noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post-40497737095918032032012-03-16T07:45:26.840+01:002012-03-16T07:45:26.840+01:00Charlotte, jeg tager ikke dej fra eller starter fo...Charlotte, jeg tager ikke dej fra eller starter forfra. Jeg bruger af den samme surdej hver gang, som bare fodres. Så det er selvfølgeligt vigtigt at holde den af en hvis størrelse, så der altid kan undværes 1-2-3 dl af den.<br /><br />Helena, jeg har ikke den store erfaring med rugbrøds-surdej, for jeg har ikke haft så stort held med hjemmebagt rugbrød. Så jeg vil anbefale dig at finde en opskrift på rugbrøds-surdej istedet for den her- jeg mener at Piskeris har en:)MissMuffinhttps://www.blogger.com/profile/03564993705079764247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post-13203292096438845642012-03-15T22:07:31.904+01:002012-03-15T22:07:31.904+01:00Hej :D Kanon guide.
Jeg skal bruge surdejen til n...Hej :D Kanon guide.<br /><br />Jeg skal bruge surdejen til noget rugbrøds halløj. Kan man bare tilsætte fuldkornshvedemel i stedet for almindeligt hvedemel til surdejen?<br /><br />Mvh. HelenaHelena Juulhttps://www.blogger.com/profile/15744034137967778167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post-51452547667680581832012-03-15T21:34:23.631+01:002012-03-15T21:34:23.631+01:00Hej.
Tager du så noget af dejen fra din færdige br...Hej.<br />Tager du så noget af dejen fra din færdige brød dej fra... til at fortsætte surdejen? og fortsætter du så bare med at "fodre" den?<br />Eller starter du forfra hver gang?<br />Kh CharlotteAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post-67709621727907026032012-03-09T05:32:20.136+01:002012-03-09T05:32:20.136+01:00June, så håber jeg at guiden kan være en hjælp for...June, så håber jeg at guiden kan være en hjælp for dig:)<br />Mange tror det er svært at have med surdej at gøre, men ved man bare lige hvad der skal gøres, så er det slet ikke svært..MissMuffinhttps://www.blogger.com/profile/03564993705079764247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2818054804054863515.post-44168388287672243852012-03-09T01:07:35.073+01:002012-03-09T01:07:35.073+01:00Hej MissMuffin. Det er rigtigt rart med en surdejs...Hej MissMuffin. Det er rigtigt rart med en surdejsguide, der især går i detaljer omkring hvordan man holder liv i sådan en sag. Jeg har prøvet at starte en surdej op et par gange, men det er desværre gået galt hver gang. Nu prøver jeg med din guide og krydser fingre. :)Anonymousnoreply@blogger.com