Sådan en sprød biscotti med masser af mandler er svære at stå for. Især når der så også er tilsæt vanilje og citron. De fik nok lige 1 min. for meget i ovnen og blev lidt mørke, men smagen fejler ingenting. Smagen er sød og god af mandler og vanilje, men en lille eftersmag af parfumeret citron. Virkeligt en god lille sag til en kop varmt om eftermiddagen.
Almond Biscotti (35-45 stk.)
120 g. mel
30 g. mandelmel
½ tsk. bagepulver
1 æg
75 g. rørsukker
1 stang vanilje
skal af ½ øko citron
50-60 g. mandler
Varm ovnen op til 160 grader. Rist mandlerne på en bageplade med bagepapir i ca. 8. min. til de har fået lidt farve.
Bland mel, mandelmel og bagepulver.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mos dem sammen med rørsukkeret og citronskallen.
Pisk æg og sukker rigtigt godt sammen og vend herefter mel-blandingen i.
Kom lidt mel på bordet og hænder og ælt til en fast, men let klistret dej. Ælt mandlerne ind heri.
Del dejen i 2 stykker og form dem til lange, flade retangler. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem ved 160 grader i 30 min.
Tag dem ud og lad dem afkøle i ca. 15-20 min.
Skær retangelerne i tynde skiver med en stor, skarp kniv. Læg dem tilbage på bagepladen med skærefladen op.
Bag dem yderligere 7-10 min. ved 160 grader til overfladen er tør og sprød- bruger du ikke varmluft skal de nok lige vendes undervejs.
Lad dem køle helt af på en bagerist inden de kommes i en kagedåse eller tætsluttende glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar