onsdag den 29. september 2010

Jamies broccolisalat...

Der måtte rodes lidt rundt i madplanen, for Kristian var alligevel hjemme idag og jeg glemte at tage kød op imorges, så nye planer måtte der til..
Oveni havde jeg en stor trang til kartoffelmos og sådan blev det.
Kartoffelmos og broccolisalat med bacon.
Kristian er jo ikke den store grøntsagsspiser, men sjovt nok er han åbenbart ret begejstret for broccoli, hvilket jeg faktisk ikke er.
Denne salat er dog virkeligt LÆKKER!
Dressingen giver virkeligt broccolien et løft og den salte bacon giver lige det sidste.
Jeg er så mæt, for jeg har virkeligt proppet mig med mos og salat idag:)
Opskriften er fra Jamie Olivers kogebog "Jamies America", som er en rigtig fin og meget anderledes kogebog.
Her kommer opskriften som jeg lavede den med små ændringer her og der.


Jamies broccolisalat (2 personer)
1 broccoli
200 g bacon i tern
½ bdt. hakket pruløg
1½ moden tomat

Dressing:
½ fed presset hvidløg
1 tsk dijonsennep
3 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
salt og peber


Bræk broccolibuketterne af og del i små stykker.
Kog broccolien 1 min i kogende vand med lidt salt, så de stadig har lidt bid.
Lad dem dryppe af og kom dem over på et tørt viskstykke, indtil de er helt tørre.
Imens steges baconen spørd på en varm og tør pande.
Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
Halver tomaterne, fjern kernerne og skær dem i tynde skiver.
Hak purløgen fint.
Bland dressingen godt sammen og smag til.
Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar