søndag den 10. oktober 2010

Blomkålsgratin..

Nu til aftenens opskrift: Blomkålsgratin..
Må snart til at sluge mine ord om at Kristian er kræsen, for han har ikke snakket om andet end blomkålsgratin og han spiste også med stor fornøjelse.
Normalt er jeg ikke så vild med blomkål, men den her gratin smager virkeligt godt.
Opskriften er fra Arla, men med noget mindre skinke i, for jeg er ikke særligt vild med skinke.
Stod det til mig, skulle der slet ikke ha været noget i, men nu skulle den være som Kristian havde fået den som barn:) Lidt champignon tror jeg ville ha været godt deri...
Spis den med grøn salat eller måske med ristet rugbrød og tomater..

Blomkålsgratin (4 pers)
1 blomkål
100 g skinke i strimler
4 æggehvider
4 æggeblommer
1½ dl hvedemel
3 dl mælk
10 g smør
½ dl rasp
salt, peber, muskatnød

Bring en stor gryde med vand i kog.
Del blomkålet i buketter og kog dem 4 min, så de stadig er lidt sprøde.
Lad dem dryppe af.
Rør mel og halvdelen af mælken sammen i en lille gryde.
Tilsæt resten af mælken og smørret og kog det godt sammen. Tilsæt lidt mere mælk, hvis den bliver for tyk.
Smag til med salt, peber og muskatnød og lad den køle lidt af i en stor skål.
Rør herefter æggeblommerne i en af gangen- rør godt imellem hver gang.
Tilsæt skinken og blomkål.
Pisk æggehviderne helt stive.
Vend først halvdelen i blomkålsblandingen og derefter resten i.
Smør en ildfast skål med smør og drys med en smule rasp godt op af siderne.
Hæld blomkålsblandingen i og drys med rasp på toppen.
Bag gratinen ved 175 grader i ca. 1 time.


Eftersnak:
Gratinen er blevet en klar favorit herhjemme.
Dog laver jeg den aldrig med skinke længere, da jeg ikke bryder mig ret meget om det gummiagtige noget man kan købe.
Nogle gange bruger jeg kun et lille blomkål / ½ blomkål og tilsætter så 200 g. champignoner i skiver, som jeg lige har ristet på en pande i lidt olie. Det smager også fantastisk:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar