onsdag den 6. oktober 2010

Grissini..

Det var en rigtig hyggelig og vellykket aften igår med dejlig mad, der virkede til at vække begejstring hos alle gæsterne.
De andre havde ikke fået sån et tapas-bord før, så der var meget at snakke om og smage på:)
Da en af pigerne ikke kan tåle æg, så bagte jeg både grissinierne og brødet selv, for at være sikker på ikke at ta livet af hende:)
Grissinierne var simpelthen bar så gode og nogenlunde efter Kristines opskrift!
Jeg lavede ½ portion med olivenolie og havsalt og ½ portion med hjemmelavet krydderolie (frisk timian, salt, parmesan og olie)- begge blev rigtig gode og var ret populære..
De kan krydres med alt muligt, så det er bar med at slå sig løs:)
Jeg har allerede planlagt hvad der skal prøves næste gang:)

Grissini
25 g gær
2½ dl lunken vand
5 spsk olie
2 tsk salt
6 dl mel
Olie og krydderier efter eget valg

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og til sidst melet lidt af gangen.
Ælt til en luftig og elastisk dej.
Lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse, ca. 30 min.
Del dejen i 2 og rul dem til flade firkanter.
Pensl med olie og drys med de valgte krydderier.
Skær dejen ud i lange tynde strimler- gerne med et pizzahjul.
Sno / vrid hver strimmel et par gange og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min til de er gyldne og sprøde.
Kan opbevares i en lufttæt dåse- ikke en plasticpose, så bliver de bløde!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar