mandag den 8. november 2010

MissMuffins Kastanjeboller...


Kastanjer er ikke noget, som jeg rigtig har prøvet før, men jeg købte alligvel en lille portion i Sallings supermarked i sidste uge og så var det bar med at finde på noget, som de skulle bruges til...
Spisekastanjer er IKKE det samme som de kastanjer, som man kan samle i naturen og lave kastanjedyr af. Hestekastanjerne er giftige, så lad dem endeligt ligge:)
Det er svært at beskrive, hvad kastanjerne smager af. De er ret nøddeagtige og har en svag sødme, som jeg synes minder lidt om.... svesker!
Bollerne blev rigtig gode og er perfekte til den søde tand, når jeg kommer træt hjem fra arbejde- men det er ikke nogen man bliver tynd af, haha..
Har lige spist ½ med ost og ½ med nutella som en lille dessert og de smagte dejligt med begge dele.
Hvis du ikke lige kan komme i nærheden af kastanjer, så brug valnødder i stedet.

MissMuffins kastanjeboller (10 stk)
10 kastanjer
25 g. gær
2½ dl. danskvand
½ dl. sukker
1 dl. brun farin
1 stort æg
50 g. smeltet smør
150 g. sigtet speltmel
300-350 g hvedemel

Skær et kryds i kanstanjerne (pas på fingrene) og læg dem i en stor gryde.
Kom vand ved, så kastanjerne lige er dækket og ikke mere. Kog dem ved svag varme i ca. 30 min- pas på de ikke koger tør!
Lad kastanjerne afkøle lidt og pil så skallen og den brune hinde af hver kastanje.
Hak dem groft.
Rør gæren ud i danskvandet og tilsæt de hakkede kastanjer, sukker, farin og ægget. Rør det godt sammen.
Tilsæt speltmelet og rør dejen glat.
Rør hvedemelet i skiftevis med smørret, til dejen har en passende konsistens.
Den skal være fast, glat og elastisk- sørg for at ælte den godt.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Del dejen i 10 lige store stykker uden at ælte den igennem.
Form hvert stykke til en bolle og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Lad efterhæve ca. 15 min under et fugtigt viskestykke.
Pensel bollerne med vand og drys med sukker inden de bages ca. 10 min ved 200 grader varmluft.
Lad dem køle af på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar