søndag den 10. maj 2015

Frittata med asparges, tomater og mozzarella

Frittata lavet på egne æg fra baghaven- det er altså ret hyggeligt!

Frittata er en skøn form for restemad. Sådan spiser vi det hvertfald herhjemme. En rest kogte, bagte eller stegte kartofler, de grøntager der nu er i køleskabet og nogle æg. Så er der frittata.
Denne her er super lækker med den smeltede mozzarella. Vi spiste den med en ordentlig bunke stegt serranoskinke og en helt enkel salat af sprøde salatblade i en olie-eddike dressing. Nem og lækker aftensmad på travle hverdagsaftener. Vi spiser heldigvis lidt mere spændende igen efter en lang periode hvor jeg bare har været totalt uinspireret i køkkenet.

Frittata med asparges, tomater og mozzarella (2-3 pers.)
ca. 3 dl. tilberedte kartofler i tern
2 forårsløg
150 g. cherrytomater
6 asparges
1 kugle mozzarella
6 æg
olivenolie, salt, peber

Tilbehør
Stegt serranoskinke
Sprød salat

Skær forårsløgene i tynde ringe, fjern stilkene fra cherrytomaterne og skær aspargesene i skrå stykker.
Varm olivenolie op på en pande og kom forårsløg, kartofler, tomater og asparges ved. Steg til det har fået lidt farve.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem let sammen med salt og peber.
Hæld æggemassen over grøntsagerne på panden og skru ned for varmen.
Skær mozzarellakuglen i skiver og fordel over mozzarellaen.
Kom låg på panden eller lav et låg af stanniol. Lad den stege i 15-20 min ved lav varme til æggemassen er stivnet i toppen- det afhænger af hvor stor din pande er.
Serveres varm med serranoskinke og salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar