Brød skal der til, når man hungre efter ostemadder.
Hvidt brød, men alligvel med lidt knas.
Jeg er vild med brød og jeg er vild med pinjekerner, så det måtte lige prøves af.
Brødet er bagt i sån en ovnfast skål, så det har fået en fin og rund form, men det kan sagtens bages i en almindelig brødform eller en rund form, bar den ikke er for stor.
En dejligt lille brød for 2, med en saftig krumme- smager rigtig godt med ost på, nyhentet fra torvet:)
MissMuffins pinjekernebrød
25 g. gærMissMuffins pinjekernebrød
3½ dl. lunken vand
½ spsk. groft salt
1 spsk. olivenolie
1 pose pinjekerner (40 g)
200 g. sigtet speltmel
300 g. hvedemel
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt pinjekerner, salt og olivenolie.
Rør speltmelet i.
Tilsæt melet lidt af gangen og ælt det hele sammen til en let klistret og elastisk dej.
Lad den efterhæve lunt og tildækket, ca. 45 min.
Smør en form med lidt olivenolie og drys med lidt mel.
Hæld forsigtigt dejen herover i uden at trykke luften ud af den.
Pensl det med lidt olivenolie og drys med lidt mel.
Lad den efterhæve mens du varmer ovnen op på 200 grader varmluft.
Skal bages ca. 20 min
Tak for alle dine dejlige opskrifter. Jeg bliver meget inspireret af at læse/se/følge din blog.
SvarSletHa en dejlig aften.
Hej Hanne
SvarSletMange tak for de søde ord- det altid dejligt at høre, at der er nogen der kan bruge opskrifterne til noget:)