torsdag den 28. oktober 2010

Fougasser..

Lise kom til aftensmad igår, da madklubben blev aflyst.
Menuen stod på tomatsuppe og så skulle der selvfølgeligt bages brød til og valget faldt på "Fougasser" fra "Rollinger og Roulader" af Sif Orellana.
Skønne og nemme brød, men måske jeg skal øve mig lidt mere på udformningen- de skal forestille (ahorn)blade til dem der er i tvivl:)
Lise kunne heldigvis godt se hvad de forestillede, haha..
Det er selvfølgeligt ikke de sundeste brød du kan bage, nu hvor de kun er lavet på hvede, men det er vidst nogen man kunne blive slemt forfalden til, så pas på:)

Fougasser (6 stk)
15 g. gær
3½ dl. vand
500 g. hvedemel
½ tsk. salt
majsmel til udrulningen

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt mel og salt og ælt dejen rigtig godt.
Lad den hæve lunt og tildækket en lille times tid.
Drys majsmel ud på bordet og hæld dejen ud herpå. Del den i 6 stykker.
Rul hver stykke ud til en trekant. Skær 2 snit ind i bunden og så har du en stilk.
Skær et snit i midten og 3 små snit i hver side uden at skære helt ud til kanterne.
Del snittene lidt med fingrene og løft brødene over på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt majsmel.
Bag dem ca. 15-20 min ved 200 grader varmluft til de er lysebrune.

3 kommentarer:

  1. Uhm ,de ser lækre og sprøde ud Miss M :)

    SvarSlet
  2. Endelig en bagerjomfru??? der laver fougasser i den helt rigtige facon. "Gassen" ser rigtig sprød og lækker ud.
    Mange hilsner
    Charlotte den 2.

    SvarSlet
  3. Jeg elsker at bage Charlotte og fougasser hører til de smukkere brød, omend det måske ikke blev de kønneste eksemplarer:)

    SvarSlet