Denne salat smager også skønt dagen efter i madpakken, så lav endeligt en stor portion.
Du kan også bruge ferskner eller abrikoser i salaten i stedet for nektarinerne.
Kød på grillen betyder masser af salater og grønt tilbehør, men nogle gange synes jeg det er lidt svært at finde på. Denne salat blev til ud fra hvad der nu var i køkkenet og det var heldigvis ganske vellykket.
Quinoa er et lille bitte frø fyldt med gode sager. Fibre, proteiner, aminosyrer og nogle af de vigtige omega3-fedtsyrer. Et lille super-frø uden den store smag.
Jeg foretrækker at koge den med lidt øko-grøntsagsboullion, så den får lidt salt og smag.
Quinoasalat med nektariner (4 pers.)
1½ dl. quinoa
4 dl. vand
½ terning øko-grøntsagsbouillon
2 nektariner
½ agurk
2 store håndfulde salat
1 lille bundt brøndkarse
2 spsk. sesamfrø
1 spsk. chiafrø
Olivenolie, citronsaft
Skyl quinoaen rigtigt godt inden du kommer den i en gryde med vand og bouillon. Det fjerner nogle bitterstoffer, så det er vigtigt for både ernæringsindhold og smag.
Kog den efter anvisningen på posen og lad den dryppe godt af.
Skær nektarinen i tynde både, agurken i skiver og skyld salaten godt. Bland med den kogte quinoa, sesamfrø og chiafrø.
Fordel brøndkarsen over og dryp med olivenolie og citronsaft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar