mandag den 25. oktober 2010

Pasta med græskarsauce..

Alle er helt vild med græskar, men jeg er ikke helt overbevist om, at det er så fantastisk som alle siger. Alligevel fik jeg lyst til at prøve kræfter med et fint lille hokkaido, der ser så lækkert og sundt ud med sin orange farve.
Mild og cremet er denne pastaret, men den kunne måske godt bruge lidt mere persille og lidt sprødt baconknas på toppen. Så tror jeg også at den er der!
Jeg tilsatte ½ bdt. persille, men jeg kunne godt ha det dobbelte og så tilsatte jeg lidt mere væde, så det ikke kogte tør undervejs.
Opskriften er fra denne skønne bog, som virkeligt har været alle sine 49 kr. værd:)

Pasta med græskarsauce (4 pers.)
50 g. smør
125 g. hvide løg
800 g græskar- ikke gjort i stand
1 nip muskatnød
2 dl. kaffefløde (jeg brugte cremefine, er ikke glad for kaffefløde)
4 spsk. parmesan
4 spsk. hakket persille
salt og peber
350 g. tørret pasta (jeg brugte noget pasta i forskellige farver)

Tilbehør:

Groft brød
Friskrevet parmesan
evt. lidt tørristet bacon

Hak løgene fint og steg dem ved svag varme i 15-20 min. uden at de får farve.

Flæk græskarret, fjern kernerne og skræl det. Hak kødet groft. Jeg hakkede det fint i foodprocessoren for Kristians skyld:)
Kom det hakkede græskarkød og muskatnød op til løgene og svits det under jævlig omrøring i ca. 30 min-pas på det ikke brænder på, tilsæt evt. lidt vand undervejs.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken og gem lidt af kogevandet.
Kom fløde, parmesan og persille i græskarsaucen og smag til med salt og peber. Bliver saucen for tyk kan der tilsættes lidt af kogevandet fra pastaen.
Kom den afdryppede pasta op i græskarsaucen og lad den lige varme igennem 1 minuts tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar