lørdag den 14. august 2010

Franske FlutesJeg har bagt disse flues flere gange og selvom de aldrig bliver særligt pæne og slet ikke ligner dem på billedet, så er jeg godt tilfreds med dem, for de smager bar rigtig godt!
Skorpen bliver spød og krummen saftig og med fine små huller.
Opskriften er fra Gyldendahl  "Den Store bagebog"".
Dejen er nemmest at lave på en røremaskine, for den er ret klistret og skal æltes længe. Jeg har dog også lavet dem i hånden og det kan sagtens lade sig gøre, det kræver bare lidt hårdt arbejde:)

Franske Flutes(3 stk)
15-20 g gær
½ liter iskoldt vand
1½ tsk groft salt
675-700 g hvedemel

Rør det meste af melet og vand sammen.
Smulder gæren deri og rør det rigtig godt, til gæren er helt opløst.
Tilsæt salt og rør yderligere. Rør til en sej, elastisk og temmeligt klistret dej- den bliver mindre klisteret under hævningen. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis det er, at dejen er for tynd.

Smør en stor skål med olie og kom dejen deri. Dæk den godt til med film og lad den hæve natten over i køleskabet. Dejen kommer til at fylde en del, så sørg for at skålen er stor nok:)
Med meldryssede hænder vendes dejen ud på en meldrysset bord og del den i 3 stykker uden at ælte den. Den er ret klistret, men lind og blød.
Tril dejen til 3-5 lange pølser og sno dem.  Forsøg at lave dem så tynde som muligt, for de trækker sig lidt sammen og hæver en del.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket 45 min.
Bag dem ved 275 gr. varmluft i 8 minutter. Skru derefter ned på 200 grader varmluft og bag dem yderligere 15-20 min. De tager ikke så meget farve, men de skal lyde hule når du banker på dem i bunden

2 kommentarer:

Laura sagde ...

Hejsa.

Jeg er super glad for dit opskrift index, og bruger det ofte hvis der skal nyt på menuen, eller hvis jeg mangler en specifik opskrift.

Denne gang var jeg på jagt efter en fod flutes opskrift, og jeg vil derfor prøve disse.

Min røremaskine har både en dejkrog og en dejrulle, hvilket er vældigt smart, hvis man ved hvornår man skal bruge hvad. :) har du en ide om hvilken du ville bruge til flutesene?

Mvh. Laura B

MissMuffin sagde ...

Dejligt du kan bruge det :)
Jeg ved ikke lige helt hvad en dejrulle er. Men jeg bruger altid bare dejkrogen :)