Det er snart ved at være
pinligt så glad jeg er blevet for Meyers Bageri!
Endnu et pletskud er bagt
derfra, nemlig et durrumbrød.
Opskriften lyder på almindeligt
durrummel, men jeg brugte også noget fuldkornsdurrum, så det fylder lidt bedre i
maven.
Ofte
skriver Meyer, at man får 2 brød af opskriften, men jeg synes ofte, at de er så
små. Så jeg tænkte, at jeg ville lave 1 stort istedet denne gang. Og det fortrød
jeg, for da dejen kom i ovnen blev det til et kæmpe stort brød! Så kan jeg lære
det!
Brødet er
lækkert tæt og med en tynd, sprød skorpe. Dog synes jeg, at det er lidt for
salt, så næste gang vil jeg kun bruge 20 g. salt.
Brødet har vi spist af til
morgenmad, men jeg er sikker på, at det også vil smage fantastisk som madbrød
til fx. suppe.
Denne dej er meget blød og
elastisk, så den kræver en røremaskine.
Pan Pugliese (1 meget stort
brød / 2 mindre brød)
8 dl. koldt vand
10 g. gær
2 dl. surdej
20-30 g. salt
400 g.
fuldkornsdurrummel
500 g.
durrummel
Rør gær og surdej ud i
vandet.
Tilsæt
salt, fuldkornsdurrum og durrummel og rør det hele sammen ved lav hastighed i 5
min.
Ælt
herefter dejen på høj hastighed i mindst 10 min.
Dejen er ret blød og
våd.
Smør en
stor skål med olivenolie og hæld dejen heri. Dæk den til med husholdningsfilm og
lad den hæve i køelskabet natten over.
Næste dag vendes dejen ud på en
meldrysset bord, deles i 2 og hvert stykke foldes et par gange ind over sig
selv, så du får 2 pæne brød.
Lad dem efterhæve på
køkkenbordet et par timer.
Varm en bagesten op til 230
grader varmluft. Placer brødene på bagestenen og bag det i ca. 20-25-30 min. til
de lyder hule og sprøde.
Lad brødene køle helt af på en
bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar