onsdag den 4. april 2012

Tiramisukage med lime

Selvom jeg ikke selv drikker kaffe, så er jeg blevet helt god til at spise ting, der smager af kaffe. Tiramisu fx. Så da jeg så Tiramisukagen i Markus Grigos "Hjemmebag" vidste jeg, at den måtte afprøves.
Kagen er en kombination af tiramisu og cheesecake med en frisk snert af lime. Jeg synes selv, at kagen smagte rigtig dejlig og det var de andre vidst også enige med mig i, for der var ikke meget kage tilbage:)
Den skulle dog nok li ha haft et par timer mere på køl, men det kunne jeg desværre ikke nå, heller ikke selvom jeg havde bagt bunden aftenen før. Det kan man roligt gøre, for bunden gennemvædes jo af kaffe og sprut, så det betyder ikke noget hvis den bliver lidt tør. Line mente bestemt også, at kagen kunne samles dagen før og det tror jeg hun har ret i, så det vil jeg gøre næste gang.

Jeg fulgte opskriften men undlod chokoladen i cremen, for jeg kan kun forestille mig, at den ville farve for meget igennem og så undlod jeg cognac fordi jeg ikke havde.


Tiramisukage med lime
Biskuitbund:
4 æg
125 g. rørsukker
50 g. hvedemel
60 g. kakaopulver

Kaffesirup:
3/4 dl. stærk, varm kaffe
3/4 dl. Kahlua eller Marsala
evt. 3/4 dl. cognac
75 g. brun farin

Mascarponecreme:
400 g. marscapone
3 blade husblas
1 dl. piskefløde
fintrevet skal af 2 lime
60 g. past. æggeblommer
35 g. flormelis
kakaopulver eller fintrevet chokolade til pynt

Start med at bage bunden.
Smør en lille springform (22 cm eller 24 cm.) godt.
Pisk æg og rørsukker sammen ved høj hastighed i 10-15 min, til det er en ludftig og lys æggesnaps.
Sig hvedemel og kakao sammen og vend det forsigtigt i æggesnapsen.
Fyld dejen i formen og bag den i 25-30 min. ved 200 grader varmluft.
Vend kagen ud på en rist og lad den køle helt af.
Når bunden er helt kold kommes den tilbage i den rengjorte springform.
Pisk mascarponen en smule glat.
Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
Varm fløden op, knug vandet af husblassen og smelt den i den varme fløde.
Tilsæt limeskallen.
Rør den varme fløde sammen med mascarponen og pisk til, at mascarponen er nærmest opløst- pisk ikke for længe.
Afkøl mascarponen til den er næsten kold.
Pisk æggeblommerne lyse og luftige sammen med flormelis.
Pisk først 1/3 af æggeblommerne i mascarponecremen. Vend forsigtigt resten af æggesnapsen deri.
Til kaffesiruppen røres den varme kaffe sammen med alkohol og sukker. Rør til, at sukkeret er helt opløst. Stænk bunden med siruppen- den skal være meget fugtig!
Fordel mascarponecremen over bunden og stil den på køl i min. 3-4 timer.
Ved servering løsnes springformen forsigtigt og kagen pyntes med kakaopulver eller chokolade.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

HOld nu op, hvor ser den god ud :-)

God påske.

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Det var den også Birthe:)

God påske:)