Selvom jeg ikke selv
drikker kaffe, så er jeg blevet helt god til at spise ting, der smager af
kaffe. Tiramisu fx.
Så da jeg så Tiramisukagen i Markus Grigos "Hjemmebag" vidste jeg, at den måtte
afprøves.
Kagen er en kombination af tiramisu og cheesecake med en frisk
snert af lime. Jeg synes selv, at kagen smagte rigtig dejlig og det var de andre
vidst også enige med mig i, for der var ikke meget kage tilbage:)
Den skulle
dog nok li ha haft et par timer mere på køl, men det kunne jeg desværre ikke nå,
heller ikke selvom jeg havde bagt bunden aftenen før. Det kan man roligt gøre,
for bunden gennemvædes jo af kaffe og sprut, så det betyder ikke noget hvis den
bliver lidt tør. Line mente bestemt også, at kagen kunne samles dagen før og det
tror jeg hun har ret i, så det vil jeg gøre næste gang.
Jeg fulgte opskriften men undlod
chokoladen i cremen, for jeg kan kun forestille mig, at den ville farve for
meget igennem og så undlod jeg cognac fordi jeg ikke
havde.
Tiramisukage
med lime
Biskuitbund:
4 æg
125 g. rørsukker
50 g. hvedemel
60 g.
kakaopulver
Kaffesirup:
3/4 dl. stærk, varm
kaffe
3/4 dl.
Kahlua eller Marsala
evt. 3/4 dl.
cognac
75 g.
brun farin
Mascarponecreme:
400 g.
marscapone
3
blade husblas
1
dl. piskefløde
fintrevet skal af 2
lime
60 g. past.
æggeblommer
35
g. flormelis
kakaopulver eller fintrevet
chokolade til pynt
Start med at bage bunden.
Smør en lille
springform (22 cm eller 24 cm.) godt.
Pisk æg og rørsukker sammen ved
høj hastighed i 10-15 min, til det er en ludftig og lys
æggesnaps.
Sig
hvedemel og kakao sammen og vend det forsigtigt i æggesnapsen.
Fyld dejen i formen og bag den i
25-30 min. ved 200 grader varmluft.
Vend kagen ud på en rist og lad
den køle helt af.
Når bunden er helt kold kommes
den tilbage i den rengjorte springform.
Pisk mascarponen en smule
glat.
Udblød
husblassen i koldt vand i 5 min.
Varm fløden op, knug vandet af
husblassen og smelt den i den varme fløde.
Tilsæt
limeskallen.
Rør
den varme fløde sammen med mascarponen og pisk til, at mascarponen er nærmest
opløst- pisk ikke for længe.
Afkøl mascarponen til den er
næsten kold.
Pisk æggeblommerne lyse og
luftige sammen med flormelis.
Pisk først 1/3 af æggeblommerne
i mascarponecremen. Vend forsigtigt resten af æggesnapsen deri.
Til kaffesiruppen røres den
varme kaffe sammen med alkohol og sukker. Rør til, at sukkeret er helt opløst.
Stænk bunden med siruppen- den skal være meget fugtig!
Fordel mascarponecremen over
bunden og stil den på køl i min. 3-4 timer.
Ved servering løsnes
springformen forsigtigt og kagen pyntes med kakaopulver eller chokolade.
2 kommentarer:
HOld nu op, hvor ser den god ud :-)
God påske.
Mange hilsner
Birthe
Det var den også Birthe:)
God påske:)
Send en kommentar