fredag den 25. januar 2013

Fasan med timian, hvidvin og fløde

"Jagten på den gode Smag" er stadig en af favoritterne på kogebogshylden herhjemme, for den er såå gennemført og anderledes.
Jeg er især blevet lidt mere opsat på at spise mere vildt, så i lørdags blev det til en omgang fasanragú. Eller, det blev med fasanhøne, da jeg ikke kunne finde en hel fasan. Der er ikke meget kød på sådan en høne, men det passede lige til os to sammen med pasta og en lille, grøn salat. Det smagte hvertfald dejligt!
Fasanhønen fandt jeg i Salling på frost. Kan du ikke få fat i fasan/fasanhøne tror jeg sagtens man kan bruge nogle kyllingelår istedet.

Fasan med rodfrugter, timian og hvidvin (2 pers.)
1 fasanhøne, plukket og renset
4 spsk. olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
1 persillerod
1 pastinak
2 gulerødder
5 laubærblade
½ bdt. timian
4 dl. hvidvin
2½ dl. fløde
salt, peber

Tilbehør:
50 g. friskhøvlet parmesan
Lidt timian
Pasta

Krydder fasanhønen med salt og peber og brun den godt af i olivenolie i en stor gryde.
Pil og hak løget og pres hvidløget.
Skræl rodfrugterne og skær dem i tern.
Kom løg og rodfrugter i gryden og svits et øjeblik.
Hæld hvidvin, laubærblade og timian ved. Kog op og lad det simre i ca. 10 min.
Tilæt fløde og lad det simre yderligere 45 min. til fasanhønen er helt mør.
Tag fasanhønen op af gryden og pil kødet fra.
Sig væden fra grøntsagerne og fjern laubærbladene.Blend grøntsagerne groft og kom dem tilbage i gryden sammen med den frasigtede stegevæde og kødet.
Varm det hele godt igennem og smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer: