Det her skulle være blevet til de yndigste kringler, for jeg har nemlig købt en rigtig fin udstikker. Så jeg stak en masse kringler ud og så flød de allesammen sammen til ovaler i stedet! Altså!
Resultatet blev dog rigtig godt, for kagerne er søde, sprøde og karamelagtige med en dejlig smag af vanilje og citron. Lidt som en mellemting mellem en småkage og en cookie. De vil være perfekte til is og andre bløde desserter..
Småkager med citron, vanilje og birkes (3½ bageplade)
200 g. blødt smør
175 g. flormelis
250 g. mel
50 g. mandelmel
1 stang vanilje
3 spsk. birkes.
skal af ½ økologisk citron
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem sammen med lidt flormelis. Bland det sammen med resten. Bland birkes og citronskal heri.
Rør smørret blødt med flormelis.
Kom de øvrige ingredienser ved og ælt til en fast dej. Bliver den for fast tilsættes en smule vand.
Del dejen i 3 og lad dem hvilke i kølekskabet i 30 min.
Tag en klump dej ud af gangen, så den ikke bliver for blød.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle. Drys med lidt flormelis hvis den hænger meget ved.
Stik dejen ud i cirkler og læg dem på en bageplade med bagepapir. De flyder lidt ud under bagningen.
Bag dem i 6-8 min ved 200 grader til de er gyldenbrune.
Lad dem køle helt af på en bagerist inden de kommes i tætsluttende dåser.
3 kommentarer:
Har også prøvet skulle bage nogle lidt høje småkager - som flød total ud :-)
Men så længe smagen er super, gør det jo ikke noget.
Hvor er det dog nogle fine kager.
Jeg synes, jeg ser så mange gode småkageopskrifter for tiden og din er helt klart en af dem, der straks er blevet bookmarket.
Jeg skal vist i småkage-bage-køkkenet snart!!!
hvadskalvibage, sidst jeg skulle bage sådan nogle kager, der skulle flyde ud, så ville de selvfølgeligt ikke, haha! Sådan kan det gå- de her smager heldigvis skønt!
Mette, de blev også rigtigt lækre!
Mon småkager ender med at blive den nye macaroon:)
Send en kommentar