søndag den 28. april 2013

Tiramisu

Selvom jeg ikke er den store kaffe-drikker, så er jeg ret vild med kaggesmag i chokolade og desserter. Som i fx. Tiramisu. Jeg har længe haft lyst til Tiramisu, så jeg valgte at lave det på min fødselsdag.
Opskriften jeg brugte var fra Valdemarso, men jeg undlod cognac, da jeg ikke havde noget.
Den var okay, men måske lidt kedelig. Der var lige lidt nok creme og så kunne den godt have smagt af lidt mere, men det kan også godt skyldes manglen på cognac. Desuden erstattede jeg kakaopulver med helt fintrevet, mørk chokolade.
Dertil serverede jeg bare lidt frugt:)

Tiramisu (4-6 personer)
2 pasturiserede æggeblommer
2 spsk. sukker
250 g. mascarpone
1 ½ dl. stærk kaffe
2-3 spsk. marsala
100-150 g. ladyfingers
½ dl. fintrevet, mørk chokolade

Pisk æggeblommer og sukker luftigt og cremet.
Vend marcaponen i til du har en jævn creme.
Bland kaffe og marsala i en dyb tallerken.
Dyp hurtigt dine ladefingers heri, så de får kaffe på begge sider. De må endeligt ikke blive for bløde.
Læg dem i et lille fad eller en skål.
Hæld mascarponecremen over. Laver du det som små serveringer, så læg ladyfingers og creme i flere lag. Stil på køl i mindst 4 timer, gerne længere.
Inden servering drysser du med den revne chokolade.

Ingen kommentarer: