fredag den 21. juni 2013

Coleslaw med spidskål og broccoli

Det er ikke det bedste billede, men til gengæld er det den bedste opskrift på coleslaw jeg nogensinde har spist. Det må være de syltede agurker, der gør udslaget, for den er virkeligt god og fyldt med masser af gode, grønne sager.. De syltede agurker var endda hjemme-syltede, for det var en rest fra da vi fik hjemmelavede hottere den anden dag. De var syltet i hyldeblomsteddike og havde derfor også en fin og sommerlig sødme. Coleslaw'en her er hvertfald perfekt til sommerens grillaftener:)
Opskriften er fra Sæson. Jeg erstattede yoghurt med en rest creme fraiche og brugte persille og purløg.

Coleslaw med spidskål og broccoli (2 pers.)
1/2 spidskål
1/4 broccoli
2 gulerødder
2 spsk. syltede agurker i skiver
1 tsk. salt
1 tsk. sukker

Dressing:
1 dl. yoghurt eller cremefraiche
1 spsk. god mayonaise
½ spsk. sød sennep
1 lille bundt krydderurter, hakkede
salt, peber

Snit spidskålen fint og drys den med salt og sukker. Kram den rigtig godt med fingrene, så det bliver blandet.
Riv broccolien på et groft rivejern.
Skræl gulerødderne og skræl dem på et groft rivejern.
Bland spidskål, broccoli og gulerødder.
Hak de syltede agurker og bland dem sammen med.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Bland dressingen i salaten lidt af gangen, så du ikke får for meget i. Salaten skal kun lige bindes sammen af dressingen.
Lad den trække på køl i 15 min. og server.

Ingen kommentarer: