Kristine fristede med lækre havrebrud den anden dag og de skulle selvfølgeligt afprøves, da jeg fik besøg af Sofie den anden dag. De blev rigtigt gode :)
Selvom bollerne er lyse og mande- og børnevenlige, så fylder de stadig fint i maven pga. havregrynene. Helt sikkert en bolle jeg vil bage igen en anden gang. Nok bager jeg ofte langtidshævede boller uden fedstof, men man skal altså ikke undervurdere en god bolle bagt med smør:)
Jeg lavede halv portion og fik 8 store boller.
Havrebrud (8 stk.)
25 g. gær
1½ dl. vand
1½ dl. kærnemælk
40 g. smeltet smør
2 æg
1½ tsk. groft salt
1 spsk. rørsukker
2½ dl. havregryn
ca. 500 g. hvedemel
Rør gæren ud i vandet.
Bland kærnemælk, salt og sukker i den smeltede smør. Hæld det i gærblandingen.
Tilsæt herefter æg og havregryn.
Ælt melet i lidt af gange til dejen er elastisk og blød. Den skal stadig være let klistret.
Kom dejen i en skål og dæk den med et viskestykke. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 45 min.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8-10 stykker. Form stykkerne til boller og sæt dem tæt sammen på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve lunt og tildækket i ca. 30 min.
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20-30 minutter, til de lyder hule når du banker på dem.
Lad dem køle af på en bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar