onsdag den 19. august 2015

Marcipankage med limefromage


Jeg elsker denne tid af året hvor der er masser af lækre, danske sommerbær rundt omkring!

I sidste uge havde jeg besøg af Madklubben til pizza-bagning i haven. Vejret var nogenlunde med os (hvad sker der for al den vind?!) så vi sad ude og bagte pizzaer på grillen, drak kold hvidvin og snakkede derud af. Da det begyndte at blive lidt køligt trak vi indenfor til kaffe og denne lækre kage. Vi var kun tre og kunne selvfølgeligt ikke spise det hele, så kollegaerne spiste med største fornøjelse resterne dagen efter.
Kagen er både super nem at lave, super fin på kagebordet og så smager den bare rigtigt godt af lime og marcipan. Ikke sidste gang jeg laver den:)
Opskriften er fra AltForDamerne.

Marcipankage med limefromage (6-8 pers.)
Bund:
200 g. marcipan
100 g. sukker
100 g. blødt smør
4 æg
100 g. mel
1 tsk. bagepulver
saft og skal af 1-1½ lime

Fromage:
4 blade husblas
250 g. mascarpone eller flødeost naturel
1 dl. creme fraiche 18%
saft og skal af 1 lime
100 g. flormelis
3 dl. piskefløde

Pynt:
Blandende bær, list mynte og evt. revet limeskal

Start med at lave bunden.
Riv marcipanen groft og rør den sammen med sukker og smør. Dette er nemmest med en håndmikser eller på maskine.
Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt imellem hvert.
Bland mel og bagepulver og pisk det i til dejen netop er ensartet. Pisk limesaft og skal i.
Hæld dejen i en smurt springform (22 cm.) og bag den 25-30 min. til den er gennembagt.
Afkøl bunden helt.
Når bunden er afkølet laves fromagen.
Udblød husblassen i koldt vand og smelt den over vandbad.
Pisk flødeost, limesaft, limeskal, creme fraiche og flormelis sammen til en jævn masse.
Sigt husblassen i cremen og rør det hurtigt sammen- ikke rør alt for voldsomt og for længe.
Pisk fløden til skum og rør den i ostecremen.
Kom cremen oven på den afkølede kagebund i springformen. Dæk den med husholdningsfilm og lad kagen stå i køleskabet min. 4 timer og gerne natten over.
Ved servering tages kagen ud af springformen og pyntes med bær og mynte.


Ingen kommentarer: