torsdag den 30. august 2012

Overnight Buns


Disse lækre boller er helt sikkert en ny favorit herhjemme, for de er super nemme at lave, har en lækker sej krumme og så mætter de rigtig godt. Inspirationen har jeg fundet hos Cookistry.
På mange amerikanske blogs har jeg set, at de bruger "instant mashed potato flakes", som skulle give saftighed og samtidig fibre til brødet. Der findes vidst ikke et helt tilsvarende produkt i Danmark, men Naturlic Kartoffelfiber har samme egenskaber. Det er dyrt, men det giver altså noget ekstra saftighed og samtidig fibre til dit brød.
Kan du få fat i disse fibre, så bag endeligt disse boller, for de er rigtigt gode!
Overnight Buns (12 stk.)
7 dl. vand
1 dl. mælk
2 tsk. tørgær
4 tsk. honning
2 dl. fuldkornsdurrummel
1 dl. kartoffelfibre
ca. 12 dl. hvedemel
3 tsk. salt
4 spsk. blødt smør

Rør gær og honning ud i vand og mælk.
Tilsæt durrummel, kartoffelfibre og det meste af hvedemelet. Ælt det rigtig godt sammen til en fast dej. Ælt herefter smør og salt i dejen, så den bliver blød, smidig og en smule klisteret.
Er den for klistret tilsættes en smule mere mel.
Ælt dejen rigtig godt- gerne med røremaskine.
Del dejen i 12 stykker og form dem som boller. Kom dem i en bradepande med bagepapir.
Dæk bradepanden med film og stil dem i køleskabet i mindst 12 timer- gerne natten over.
Næste dag tages bradepanden ud af køleskabet og stilles lunt, mens ovnen varmer op til 210 grader varmluft.
Drys bollerne med en smule mel og bag dem i ca. 25 min til de er brune og sprøde.
Tag forsigtigt bollerne op af bradepanden og lad dem køle af på en bagerist, inden de brækkes fra hinanden og serveres.

4 kommentarer:

Katrine sagde ...

Instant mashed potatoflakes er det samme som pulverkartoffelmos. Det kan fås i alle supermarkeder og man hælder bare varmt vand eller mælk på :-)

MissMuffin sagde ...

Katrine, efter jeg har købt de her kartoffelfibre kan jeg hvertfald godt se ligheden mellem kartoffelfibrene fra Naturlic og kartoffelmospulver. På flere amerikanske blogs har jeg dog set, at der faktisk er hele flager og ikke pulver, som de bruger. Bor man i Danmark må man jo så nøjes med pulveret:)

Anonym sagde ...

der er en hel del af kartoffelmos produkterne der er i flageform.

MissMuffin sagde ...

Ja, men de er noget finere end de her fibre og det amerikanske produkt, som der oprindeligt er brugt.. Men det kan sikkert bruges, jeg har bare ikke prøvet..