Jeg elsker cookies. Sådan en dåse inde i hjørnet af skabet er en farlig ting, men hvor er det skønt på en kold regnvejrsdag:)
På det sidste har jeg arbejdet ret hårdt på at få tømt mit lager af mel, nødder, frø, kerner, sukker, tørrede bær og alt hvad jeg nu ellers har fået skrabt sammen. Inderst i skabet fandt jeg en håndfuld af de der store, bløde flødekarameller/fudge, som man oftest finder i mellem bland-selv-slikket. De skulle også bruges og så var det oplagt med en cookie. Marcipanen giver en virkelig god sejhed til cookies, så jeg sniger gerne lidt i, for smagsmæssigt fylder det ikke så meget. Her er resultatet og en lækker sprød, sød og sej cookie med karamelbobler og lækre chokoladechips.
Cookies med chokolade og karamel (25 stk.)
150 g. smør
150 g. brun farin
175 g. sukker
1 stang vanilje
1 æg
1 tsk. bagepulver
200 g. mel
150 g. bløde flødekarameller
200 g. marcipan med
150 g. mørke chokoladechips
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mos dem sammen med lidt af sukkeret og bland det så i resten af sukkeret.
Rør smør, farin og sukker godt sammen.
Tilsæt ægget og bland det godt.
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen. Rør kun til, at den er ensartet.
Riv marcipanen groft og skær karamellerne i små tern. Bland marcipan, karameller og chokolade i dejen.
Form med 2 teskeer ca. 25 kugler. Sæt dem på bageplader med bagepapir. Der skal være rigeligt med plads imellem, da de flyder meget ud.
Tryk dem lidt flade og bag dem i ca. 14-16 min. ved 180 grader.
Lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de flyttes til en rist for at afkøle helt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar