søndag den 15. august 2010

Græsk landbrød..

Det her er et af de bedste brød jeg har bagt, det bar så godt!
Sej og sprød skorpe og dejligt svampet inden i.
Brødet er dejligt syrligt pga. kærnemælken, men ellers meget neutral i smagen.
Jeg tror også, at det ville smage rigtig godt med kerner, krydderier, nødder, revne grøntsager eller soltørrede tomater i.
Opskriften er fra Gyldendals Bagebog med et par små ændringer:)
Brødet blev kæmpestort og jeg tvivler på at vi får os spist igennem det selvom det bar er rigtig godt!

Græsk landbrød
1½ pk gær
½ l kærnemælk
1½ dl vand
400 g sigtemel
1 spsk salt
ca. 450 g hvedemel


Smudr gæren ned i en stor skål.
Lun lidt af kærnemælken og bland den med resten og vandet, som hældes over gæren.
Rør gæren glat.
Tilsæt salt, sigtemel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt og længe indtil den er blank, glat og fast.
Lad hæve tildækket, ca. 2 timer til brødet er hævet til mere end det dobbelte.
Form dejen til en bolle, som trykkes flad og lægges sammen til en halvmåne.
Læg brødet på en bageplade med bagepapir.
Lav 3-4 snit på skrå og lad brødet efterhæve 40 min.
Pensel brødet med lidt olivenolie og drys med en smule mel
Bag det i en forvarmet ovn ved 200 gr. i ca 1 time.

Ingen kommentarer: