Uhm, dejlig mad!
Idag blev det til denne ret fra en af Jamie Olivers kogebøger "Middag med Jamie" og så et godt stykke brød til.
Retten er uden kød og jeg savnede det ikke, men jeg er også sikker på det vil smage lækkert sammen med et stykke kød hvis det skulle være.
Kristian var dog ikke så vild med det, men han kan heller ikke li andre grøntsager end tomat, augurk og til nød gulerødder:)
Der er masser af mad tilbage, men så har vi også til imorgen eller torsdag når jeg har sent fri og i forvejen er det nem og billig mad- det er noget jeg kan li:)
Pastapenne med søde tomater, aubergine og mozzarella(4 pers)
1 aubergine
2 fed hvidløg
1 løg
2 dåser flåede tomater
1 spsk balsamico
1 bdt. frisk basilikum
4 spsk piskefløde
450 g pasta
200 g mozzarella
olivenolie, salt og peber
Skær begge ender af auberginen og skær den i skiver og derefter i små tern.
Opvarm 4-5 spsk olivenolie i en dyb pande.
Kom aubergineterningerne i den varme olie og vend hurtigt rundt, så olien bliver jævn fordelt. Aubergine suger meget olie!
Lad dem snurre ved jævn varme 7-8 min.
Hak løget fint og pres hvidløget.
Kom det ved og lad det tage lidt farve.
Tilsæt tomater og balsamico.
Smag til med salt og peber.
Gem basilikumbladene til sidst og hak stilkene og et par blade helt fint. Vend det i saucen.
Lad saucen snurre videre 15 min og rør til sidst fløden i.
Imens koges pastaen efter anvisningen på pakken.
Når pastaen er kogt færdig hældes det meste af vandet fra, men lad en smule blive ved og hæld en smule olievnolie ved.
Hæld saucen over den nykogte pasta.
Riv mozzarellaen og basilikumbladene ned i saucen og blan det hele godt, så osten smelter godt sammen med pasta og sauce.
Serveres med godt brød og evt. lidt parmesan på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar