mandag den 16. august 2010

Sauce Fraiche...

Uhm, det er hvad vi har fået til aftensmad idag.
Desværre blev billederne frygteligt dårlige, så jeg har snydt og lånt billeder fra det nyeste MAD!, hvor jeg også har opskriften fra.
Saucen er bar SÅ lækker! Den skal i altså prøve! Den er bestemt ikke sund, men den cremede og lidt syrlige smag passer bar super godt til den sprøde fisk og nye kartofler. Den er en ny favorit- og så har den også rigtig flotte farver, det betyder altså meget.
Kartoflerne gravede Pap op til os igår aftes. Sån nogle nyopgravede kartofler er altså noget særligt. Der er kartoffelmadder i madpakken imorgen, det er (næsten) ligeså godt som slik:)
Vi fik bar lidt tomater i både til, hvor opskriften foreslog dampet spinat. Men jeg kunne altså ikke både byde Kristian fisk og spinat samme dag:)


Sauce fraiche (2 pers)
2 tomater
1 skalotteløg (jeg brugte ½ alm. løg)
1 håndfuld persille
1 håndfuld basilikum
75 g koldt smør
2-3 tsk citronsaft
4 æggeblommer, pasteuriserede- det skal de være!
4 spsk creme fraiche
lidt salt og peber


Tilbehør:
Fiskefilet vendt i rugmel, stegt i smør og olie
Nye kartofler
Lidt citronbåde


Skær stilken ud af tomaterne og skær et lille kryds i skindet modsat stilk-enden.
Læg tomaterne i en gryde med spilkogende vand i 5 sekunder, til skindet begynder at løsne sig.
Læg dem straks derefter i en skål med helt kold vand.
Lad dem køle af et øjeblik, flå skindet af, fjerne kernerne og skær tomatkødet i små tern.
Pil løget og hak det fint.
Hak krydderurterne.
Sørg for at have citronsaften klar og skær smørret i tern.
Pisk æggeblommer og creme fraiche sammen i en gryde.
Varm op ved middelhøj varme under konstant omrøring. Det er vigtigt at røre grundigt og at massen ikke koger. Når blandingen er blevet tyk og skummende, røres det kolde smør i.
Tilsæt tomater, krydderurter og løg.
Smag til med salt, peber og citronsaft.

Ingen kommentarer: