Alle har nok deres egen opskrift på en lasange og det har jeg selvfølgeligt også.
Jeg variere den ofte med forskellige grøntsager som svampe, spinat, skiver af frisk tomat eller rodfrugter, men sån her kan Kristian allerbedst li den.
Bechamelsaucen laver jeg på slum af smør, mel, mælk og lidt muskatnød, men er det helt umuligt, findes der mange opskrifter på nettet:) Ja, den kan endda købes færdig...
MissMuffins lasange (4 pers)
2 store løg
2 fed hvidløg
4 store gulerødder
500 g hakket oksekød
2 dåser hakkede tomater med bailikum og oregano
1 spsk tørret oregano
salt, peber og olivenolie
1 pakke friske lasangeplader
ca. 4-5 dl bechamelsauce
1 håndfuld friske basilikumblade
1 kugle frisk mozzarella
Tilbehør:
Godt brød og grøn salat
Hak løget, pres hvidløget og riv gulerødderne.
Svits løg og hvidløg i olivenolie til de er bløde og klare.
Kom gulerødder ved og lad det simre et øjeblik.
Kom derefter kød og tomater i og bland det hele godt sammen.
Måske der skal justeres med en smule vand, men vendt et par min, for tomaterne afgiver meget væde.
Lad det hele simre så længe du har tid til- gerne et par timer.
Smag kødsaucen til med salt, peber og oregano.
Klip lasangepladerne ud i passende størrelse.
Smør et ildfast fad med olivenolie og læg et lag lasangeplader i bunden.
Kom kødsauce over, bechamelsauve og basilikumblade- fortsæt et par lag og afslut med lasangeplader og resterne af bechamelsaucen.
Riv mozzarellaen i stykker og fordel den over lasangen.
Drys med salt, peber og oregano.
Bag lasange ca. 30 min ved 200 grader.
Tip: Er der kødsauce tilbage kan det fryses og bruges som en omgang pasta bolognese en anden dag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar