søndag den 9. januar 2011
Blåbærkage med vaniljecreme
Nogle af mine veninde synes, at det er super hyggeligt at holde de her Tubberware-party's, så det brugte jeg eftermiddagen igår på, men jeg købte ikke noget af deres plastik til overpris:)
Jeg lovede værtinden at sørge for kage, så udover "World Peace Cookies" medbragte jeg denne lækre blåbærkage med vaniljecreme.
Vi var 8 og der var stadig et lille stykke tilbage, men vi spiste så også cookies og en stort fad med frisk frugt dertil.
Opskriften er fra "Mad til Mange" af Camilla Zarah Lawes, som jeg var så heldig at vinde i en konkurrence hos Birthe for lidt tid siden.
Kagen skal bages i 40 minutter ifølge opskriften, men da den havde fået 50 min var den stadig lidt blød i midten, men jeg tog chancen og tog den ud og den var helt fin inden i- kun lidt blød der hvor blåbærrene var.
Blåbærrene smager fint igennem og den smager ikke rigtig af banan, men er rigtig blød og saftig.
Blåbærkage med vaniljecreme
3 æg
175 g. sukker
125 g. smeltet smør
1 moden banan
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ vaniljestang
125 g blåbær
Vaniljecreme:
½ l. cremefraiche
fintrevet skal af 1 citron
4-5 spsk. flormelis
½ vaniljestang
Pisk æg og sukker godt sammen.
Rør det smeltede smør i.
Mos bananen sammen med kornene fra vaniljestangen og rør den i dejen.
Kom mel og bagepulver i og rør det godt sammen, men uden at røre længere, end det hele lige er rørt sammen.
Vend forsigtigt blåbærrene i.
Kom dejen i en 1 liters silikoneform, der er smurt godt eller i en alm. rugbrødsform med bagepapir.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 40-50 minutter.
Til vaniljecremen røres alle ingredienserne sammen med kornene fra vaniljestangen.
Lad den stå koldt indtil den skal bruges.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar