søndag den 2. januar 2011

MissMuffins dobbelte chokoladepavlova med lys chokolademousse og hindbærcreme..

Der er desværre ikke rigtig noget ordenligt billede af desserten fra nytårsaften, som jeg jo skulle bidrage med, kun et dårligt billede fra Iphonen.
Den smagte nu rigtig godt og var en ordenlig sukkerbombe:)
Chokolademarengesen sjussede jeg mig selv frem til og fik et ret godt resultat.
Jeg bagte den i 45 min og så får den en lidt blød og sej midte. Vil du have den sprød og tør hele vejen igennem skal den nok have 60 min.
Chokolademoussen er fra min nye kogebog "Chokolade" af Johan Åkerberg og hindbærcremen fri fantasi.
Pynt kagen med frisk frugt, bær og andre lækkerier. Jeg brugte: friske hindbær, granatæbler, passionfrugt, hvide chokoladestjerner og en smule guldglimmer.

MissMuffins dobbelte chokoladepavlova (2 bunde / 1 kage)
4 æggehvider
180 g. sukker
2½ spsk. kakao
100 g. mørk chokolade (70%)

Lys chokolademousse

4 dl. piskefløde
150 g. mælkechokolade

Hindbærcreme

2 store håndfulde friske / frosne hindbær (optøede)
4 spsk. græsk yoghurt 10%
2-3 tsk. vaniljesukker

Pisk æggehviderne helt stive, så de står i bløde toppe.

Kom sukkeret i og pisk til, at det er nogenlunde opløst.
Hak halvdelen af chokoladen og vend den i marengsen sammen med kakao.
Smør marengsen ud i 2 runde bunde på 2 plader med bagepapir.
Smelt resten af chokoladen og dryp den over bundene. Brug en tandstik til at lave et fint mønster i toppen.
Bag dem 45-60 min. ved 180 grader.
Stik en trægrydeske i klemme i ovnlågen, så den står en smule på klem.
Lad bundene køle helt af og løs dem så fra bagepladerne.
De må ikke pakkes ind, så bliver de seje. Obevar dem i en stor kagedåse eller i en kold ovn.Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Lad den køle lidt af.
Pisk fløden til skum og vend forsigtigt den smeltede chokolade i.
Lad den køle helt af et par timer i køleskabet.
Mos hindbærrene let med en gaffel og hæld evt. saft fra.
Vend sammen med den græske yoghurt og smag til med vaniljesukker.
Bundene smørres med chokolademousse og hinbærcreme lige inden serveringen, så bundene ikke bliver bløde.

Ingen kommentarer: