torsdag den 5. maj 2011

MisMuffins kartoffelsalat med skyr

Kartoffelsalat og frikadeller er en rigtig sommer-klassiker, som jeg har haft lyst til i noget tid, så idag skulle det være:)
Den blev super lækker og selv Kristian var ret vild med den:)
Vi sku ha haft grillede asparges til, men det kunne vi ikke nå, for Kristian sku jo afsted til fodbold, så det må blive sammen med resterne imorgen.
Når jeg laver kartoffelsalat, så synes jeg at der hører friskbælgede ærter til, men jeg kommer dem altid på til sidst, så de er helt sprøde.
Normalt pelejer jeg at købe Løgimose Skyr fra Netto, men efter flere anbefalinger prøvede jeg idag skyr fra Thise Mejeri og det er altså meget bedre!
Skyr er et islandsk mælkeprodukt med en syrlig smag, en god cremet konsistens og et højt proteinindhold, så det mætter godt og har en dejlig frisk smag.
Perfekt til kartoffelsalat sammen med lidt god mayo- jeg foretrækker som så mange andre Helmanns:)

MissMuffins kartoffelsalat med skyr (2 personer)
ca. 1 kg. kartofler
4 spsk. skyr
3 spsk. god mayonaise
1½ spsk. finthakket purløg
salt, peber
1/4 kg. ærter i bælg

Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med vand og salt.

Kog dem til de er møre og lad dem køle helt af.
Når de er kolde skæres de i mundrette bidder og kommes i en skål.
Rør skyr, mayonaise og purløg sammen og smag til med salt og peber.
Vend forsigtigt dressingen i kartoflerne med en stor ske.
Lad kartoffelsalaten trække lidt på køl.
Serveres med masser af friske ærter på toppen.

4 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Jeg vil da klart prøve skyr næste gang :-) jeg er helt vild med friskbælgede ærter i kartoffelsalat - eller i det hele taget - friske ærter er som slik.......

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Birthe, skyr er altså den perfekte dressing til kartoffelsalat sammen med lidt mayo:)
Jeg kan godt li ærter, men de er nu ikke sød nok til, at jeg synes de kan erstatte slik og frugt for mig:)

Anonym sagde ...

mmmmmm hvor det ser lækkert ud, men måske kunne du prøve at blande hårdkogte æg sammen med salaten og måske tilføje nogle pickles med salaten, og jeg vil love dig at det vil smage forrygende godt.

MissMuffin sagde ...

Pickles ville jeg godt turde, men jeg er ikke særligt vild med kogte æg på andet end rugbrød:)
Der er mange gode muligheder- løg og lidt karry eller dijonsennep er heller ikke værst deri:)