Her er så den frygtelige ingefær-dessert, som jeg fik lavet i fredags.
Havde jeg fulgt min første indskyldelse og havde droppet ingefæren, så var den blevet perfekt, for der var en rigtig fin balance mellem sødt og surt.
Men det gjorde jeg ikke, så selvom jeg halverede mængden brændte ingefæren stadig i vores mund!
Opskriften er fra Magasinet Mad nr. 4/2011.
Hvis du nu kan li ingefær (hvilket jeg faktisk ikke kan), så vil jeg nok anbefale at du bager ingefæren med og så fjerner dem bagefter.
Jeg serverede også is til istedet for flødeskum, for vaniljeis er bar bedre- især den fra Ryå:)
Rabarbertrifli med mandelmakroner (6 pers.)
Rabarbertrifli med mandelmakroner (6 pers.)
Makroner:
3 æggehvider
25 g. sukker
½ tsk. citronsaft
225 g. flormelis
125 g. mandelmel /125 g. mandler
Rabarberkompot og rabarbersirup:
800 g. rabarber, rengjorte og i 5 cm. stykker
(35-70(!) g. syltet ingefær)
kornene fra 1 vaniljestang
175 g. rørsukker
Tilbehør:
God vaniljeis
Start med at lave mandelmakronerne;
Har du ikke mandelmel på lager, så start med at hakke mandlerne helt fint i en foodprocessor.
Pisk æggehviderne helt stive og pisk herefter citronsaft, sukker og flormelis deri- marengsen bliver meget blød.
Vend mandelmelet heri.
Kom marengsen i en sprøjtepose med en stor tylle og sprøjt marengsen ud på en bageplade med bagepapir.
Der skal være stort mellemrum mellem makronerne, da dejen flyder meget ud.
Lad dem hvile i ca. 30 min. og bag dem herefter ved 150 grader i 12-15 min.
Lad dem køle helt af på en rist.
Kom rabarberne i et ildfast fad.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med rørsukkeret.
Hæld sukkeret over rabarberne og læg dem tomme vaniljestang ved.
Vælger du at bruge ingefær blandes det ligeledes med rabarber.
Dæk fadet med alufolie og bag det ved 200 grader i 30-45 min.
Fjern vaniljestangen, afkøl kompotten helt og sig væden fra.
Kom væden i en lille gryde og kog det ind til 1/3 og afkøl det helt.
Ved serveringen kommes rabarberkompotten i et bredt glas(cognacglas) eller på en desserttallerken og anret makroner og is ovenpå.
Dryp med siruppen og lidt glimmer og krymmel:)
4 kommentarer:
Det lyder virkelig lækkert, men jeg kan sagtens følge dig i det med ingefæren. Det kan hurtigt synes ret stærkt, hvis man ikke er heeelt vild med smagen. Jeg tror jeg må prøve denne opskrift meget snart, for ideen er virkelig god! Ha det dejligt. Vh NamNam :-)
Jeg synes også, at mængden er meget stor, også selom jeg halverede den, så det var ikke godt!
Lav den uden ingefær, det ville sikert være en succes:)
fantastisk - i dag fandt jeg din herlige blog!
Her vil jeg komme tit
x
margit
Creative Tail
Hej Margit
Velkommen til- det er jeg glad for at høre:)
Send en kommentar