mandag den 13. juni 2011

Chicken Parmigiana


Lige for tiden er det ikke rigtig kogebøgerne, der inspirere min madlavning, men derimod de amerikanske madblogs. Og dem er der jo en milliard af!
Som regel finder jeg dem når jeg skal have mit daglige "food-fix" på Foodgawker og denne opskrift er også fundet derinde:)
Bloggen hedder Seasalt with Food.

Portionen er overraskende stor, så madplanen er allerede ændret for denne uge; den står på rester imorgen.
Kyllingen blev vildt lækker, saftig, smagfuld og sprød.
Skal man bar ha en kyllingebryst ville jeg til enhver tid lave det på den her måde, selvom den nok indeholder lidt flere kalorier.
Med lidt citronskal og krydderurter i raspen ville det være så lækkert!
Jeg brugte lidt mindre ost og tomatsauce og så tilsatte jeg desuden aubergine og squash for at få lidt mere grønt deri.
Vi fik en helt enkel salat dertil. Perfekt comfort-food på en regnvejrsdag:)

Chicken Parmigiana (4-6 personer)
2 kyllingebryster
400 g. fuldkorns pastapenne
½ squash
½ aubergine
1 glas tomatsauce (500-700 g.)
1 æg
rasp
friskhakket persille
2 kugler frisk mozzarella
3 spsk. friskrevet parmesan
salt, peber, olivenolie

Varm ovnen op på 200 grader.
Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med lidt salt og pber.
Kom rasp op i en anden tallerken.
Beklæd en bageplade med stanniol eller bagepapir.
Vend først kyllingebrysterne i æg, derefter i raspen og læg dem på bagepladen.
Bag dem i 25 min og vend dem en gang undervejs.
Imens koges pastaen efter anvisningen på pakken og lad det dryppe af.
Skær squash og aubergine i små tern.
Når kyllingen er færdigstegt skæres den i mundrette bidder.
Bland pasta, grøntsager, tomatsauce, persille og kylling sammen og kom det i et stort ildfast fad.
Pluk mozzarellaen i stykker og fordel det over fadet sammen med parmesanen.
Bag fadet ved 200 grader i 20 min.

2 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Totalt comfort food :-D

Jeg har den også liggende og lige netop den blog, er en af mine yndlings....

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Det er hvertfald ret lækkert:)
Det er en enorm portion, så det vil jo også være ideelt at bruge den opskrift hvis der skal laves nem mad til mange istedet for den klassiske lasange eller pasta bolognese...