søndag den 26. juni 2011

Hellefisk med jordbærsalsa og nye kartofler

Lotte var til middag igår og så skulle vi have fisk, for det får jeg nærmest kun når jeg har gæster:)
Hos fiskedamen på torvet fik jeg hellefisk og det passede med en opskrift, som jeg havde liggende hjemme.
Jeg tror den er fra et gammet nummer af "Sæson", som Dansk Supermarked står bag.
Det smagte rigtig lækkert og meget sommerligt med fisk, nye danske kartofler vendt i smør og en frisk salsa af jordbær og agurk.
Dressingen til salsaen synes jeg måske var lidt for kraftig, så jeg valgte at servere den ved siden af, så vi selv kunne dosere mængden.

Hellefisk med jordbærsalsa og nye kartofler (2 pers.)
Filet af hellefisk (300-400 g.)
1 citron
salt
friskhakket persille

Salsa:

½ agurk
250 g. jordbær
1 spsk. sesam
1 spsk. hakket persille

Dressing:

saften af ½ lime
1 spsk. raspolie
½ spsk. fishsauce
lidt salt og sukker

Tilbehør:
Kogte kartofler

Læg fisken i en ildfast fad med bagepapir.

Drys med salt og fordel tynde skiver af citron og den hakkede persille over.
Den skal bages 10-15 min. ved 180 grader.
Hak jordbær og agurk fint og kom det i en skål.
Rist sesamfrø på en tør pande til de bliver gyldne.
Bland sesam og persille i salsaen.
Bland alle ingredienserne til dressingen og smag den til. Vend den i salsaen eller dryp den over ved servering.
Server den varme fisk sammen med salsaen og nye kartofler.

Ingen kommentarer: