torsdag den 9. juni 2011

Mormorsalat og agurkesalat med hyldeblomst..

Det er ikke meget mad, der bliver lavet herhjemme for tiden, for vi er ikke meget hjemme samtidig..
Igår sku det være, for hjemmelavet mad er nu engang bedst(og sundest).
I min frokostpause nåede jeg på torvet, så jeg kunne servere nye kartofler, mormorsalat, agurkesalat og et stykke stegt kylling med persille. Uhm, så godt!
Begge salater er rigtig gode og jeg er især positiv over flødedressingen.
Nu blev salaten ret simpel, men sammen med lidt ærter, radiser og agurk ville det smage helt vildt lækkert er jeg sikker på..
Begge opskrifter er fra "Suveræn Sommer" af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz.

Salat med mormordressing (2 pers.)
1 lille hovedsalat
(Andre grøntsager efter smag og behag)

Dresssing:
2 spsk. piskefløde
½ spsk. friskpresset citronsaft
½ spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
salt, og peber

Rens salaten godt og lad den dryppe af.
Pluk den i stykker.
Bland ingredienserne til dressingen og dryp over.



Vi spiser normalt ikke mange kartofler herhjemme, slet ikke kogte.
Her i sommerhalvåret gør vi dog, for jeg elsker bare nye kartofler!
Bare med lidt smør og groft salt er det virkeligt lækkert og jeg elsker også bare kartoffelmadder med mayo og purløg!
Agurkesalat hører sig til stegt kylling og kartofler.
Denne version er sød, knasende sprød og meget sommerlig:)

Agurkesalat med hyldeblomst (2 pers.)
1 agurk
1 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
1½ spsk. hvid balsamico eller riseddike
salt og peber

Skyl aurken og skær den i meget tynde skiver.
Bland de øvrige ingredienser og hæld over agurkerne.
Lad det trække ½ time på køl.

Eftersnak: Agurkesalaten er så god dagen efter, faktisk helt perfekt, så lav den i god tid hvis det er muligt!

Ingen kommentarer: