Lige for tiden er jeg ret forelsket i kombinationen af fersken og hindbær, det smager jo så godt!
Derfor ville jeg også gerne prøve at lave en cupcake med fersken og hindbær i og det blev ganske vellykket, selvom den godt ku ha smagt lidt mere af fersken:)
"Grundopskriften" er fra Humming Bird Bakery, der nærmest bruger den samme opskrift uanset hvilken slags, der bages og det gør jeg efterhånden også, for den virker:)
Frostingen har jeg farvet med en smule farve, men jeg er virkeligt ikke tilfreds med den sampak fra Wilton, som jeg købte, for farverne er ikke som forventet.
"Peach" er mere lyserød end orange og "Pastel Blue" er helt blå som en kornblomst... Hm.MissMuffins Peach Melba Cupcakes (10 stk.)
120 g. mel
140 g. sukker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
40 g. smør
120 g. kærnemælk
1 æg
1/4 tsk. vaniljeekstrakt
1 moden fersken
10 hindbær
Flødecreme:
2 dl. fløde
1 dl. creme fraiche
lidt citronsaft og vaniljesukker
evt. orange pastafarve og friske hindbær til pynt
Pisk mel, sukker, smør, bagepulver og natron sammen til massen er "sandet".
Herefter piskes halvdelen af kærnemælken i lidt efter lidt.
Resten af kærnemælken piskes let sammen med ægget og vaniljeekstrakt.
Pisk det i dejen lidt efter lidt, til massen netop er ensartet- pisk ikke for længe!
Skræl ferskenen og skær den i tern.
Fordel 10 papirsforme i en muffinplade og fordel dejen heri.
Kom et par tern fersken og et hindbær i hver cupcake.
Bag dem i ca. 20 min, til de er let gyldne og svampede at røre ved.
Lad dem køle af i muffinpladen et øjeblik inden de placeres på en rist for at afkøle helt.
Til flødecremen piskes fløden helt stiv og creme fraichen vendes heri.
Smag til med vaniljesukker og en lille smule citronsaft.
Hvis du har lyst kan du prøve at farve cremen med en smule orange pastafarve.
Kom cremen i en sprøjtepose med en store stjernetylle og fordel den oven på de helt afkølede cupcakes.
Pynt evt. med friske hindbær eller hvad du nu har lyst til.
4 kommentarer:
Hvor er det bare nogle spændende opskrifter du deler. Jeg glæder mig til at prøve en masse af dem. :D Jeg har planer om at bage disse i denne uge, men har lige et spørgsmål. Jeg vil nemlig gerne prøve at have lidt mere frugt i, for at få mere smag. Tror du det duer, hvis jeg putter lidt flere hindbær og måske fersken i dejen? Og fungerer det okay med frostne hindbær?
Luller, det lyder godt:)
Der er masser af smag i dem, så det er ikke nødvendigt med mere frugt. Jeg tror heller ikke, at de kan klare mere frugt end det her uden at blive lidt smattede, slet ikke hvis du bruger fersken fra dåse og frosne hindbær.
Du kan sagtens bruge frosne hindbær, men lad dem tø lidt op, så væden kan løbe fra.
Super, tak for det. Så tror jeg, jeg holder mig til denne mængde. Jeg eeelsker bare hindbær, så "Jo flere, jo bedre," tænkte jeg. ;) Jeg glæder mig til at prøve dem. Nam nam...
Haha, det kan jeg godt forstå: hindbær er lækre:)
Bruger du friske hindbær tror jeg godt, at du kan komme et ekstra i hver kage hvis de ikke er for store:)
Send en kommentar