lørdag den 9. juli 2011

Panna Cotta med lakrids

Ja, altså.. De kunne godt være pyntet lidt flottere, end det her halv-kiksede forsøg på at skjule, at de små panna cottaer blev lidt ødelagte i toppen, da de skulle ud af den dumme form....
Men de smagte SÅ godt!
Konsistensen var helt perfekt, blød og cremet uden flimser eller noget og så med en fin smag af lakrids.
Opskriften er fra "Funky Hverdagsmad", som er en dejligt frisk og farvestrålende kogebog.
Den oprindelige laves med citrongræs, men det undlod jeg og brugte engelsk lakridspulver i stedet.
Der kan også sagtens tilsættes anden smag; citron, vanilje, chokolade osv.
Det er en nem dessert at lave og jeg havde kun lidt problemer da de skulle ud af mine dumme silikoneforme.
De kan nu også sagtens serveres i et smukt glas eller laves i en mere fast skål, som de vil være nemmere at vende ud af.
De bør serveres med lidt knas; hakkede pistacienødder, chokolade eller måske en lille sprød cookie og så lidt frisk frugt eller bær.

Panna Cotta med lakrids (4 pers)
4 dl. piskefløde
2 spsk. sukker
2 blade husblas
1 spsk. engelsk lakridspulver

Kog sukker og fløde op og lad det simre i ca. 10 min- husk at rør jævnligt, så det ikke brænder på!
Drys lakridspulveret i under omrøring og lad simre yderligere 5 min.
Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
Tag husblassen op og rør det i fløden, til det er opløst.
Sigt det herefter i en fintmasket si for at undgå flimser fra husblassen.
Fordel fløden i 4 små forme og stil dem på køl i mindst 4 timer.
Ved servering dyppes hver form i varmt vand og vendes ud på en tallerken.

5 kommentarer:

Det Lyseblå Køkken sagde ...

Hej Miss Muffin

Det ser umanerlig godt ud. Meget smukt med guldstøv.

Vi gør os ikke så meget i desserter ( selvom jeg elsker en god en af slagsen ) men en god panna cotta er jeg altid frisk på at lave. Jeg blir altså nødt til at prøve din lakridsudgave.

Ha en fortsat god lørdag...

Mange gode hilsner
Maj

Malou Klidmoster sagde ...

Love it, love it, love it :-D

Skal helt sikkert lave en omgang snart. Tror dog jeg laver dem i små glas, så slipper man for balladen med at vende dem ud. Hvad er det for nogle chokoladefiduser du har pyntet med?

MissMuffin sagde ...

Maj, jeg elsker guldstøv:)
Den lille krukke har været alle sine 40 kr. værd:)
Jeg elsker desserter, men jeg synes altid man ender i de samme og lidt kedelige. Panna Cotta er en favorit, som mine gæster også synes godt om..
God lørdag:)

Malou, det vil jeg også gøre næste gang- måske i champagneglas endda:)
Det er sån nogle smarte "chokolade-chips" som jeg fandt i Føtex den anden dag til 25 kr eller der omkring.
De fåes i 3 varianter og vil jo være perfekte til både desserter og kager, så jeg blev nød til at købe den med mørk chokolade og knas.
Der var også en lys med karamelknas og vidst en med noget orangeknas..

Anonym sagde ...

Uhmm, det ser vel nok lækkert ud!! Det må prøves :-)

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Birthe, gør endeligt det- det er super nemt at lave:)