fredag den 8. juli 2011

Tomattærte med løg og rosmarin


Gæste-maden igår skulle være nem og overskuelig, for jeg havde ikke meget energi at gøre med pga. den trykkende varme..
Trods det nemme, så tror jeg at jeg skar mig 3 gange undervejs, hvilket normalt aldrig sker! Min venstre hånd er noget medtaget idag:)
Det blev til en tærte fra Magasinet Mad nr. 6/2011 og en salat med bla. lilla blomkål og farvestrålende gulerødder. Nå ja, og en omgang tzatiki.
Tærten var nem at lave, men jeg snød også og brugte en færdig tærtedej, for jeg hader virkeligt at rode med mørdej. Butterdej kan også bruges.
Et dejligt vegetarisk måltid:)

Tomattærte med løg og rosmarin1 rulle færdig tærtedej eller butterdej
2 rødløg
500 g. små tomater
1 spsk. frikshakket rosmarin
3 spsk. græsk yoghurt

1 æg
1 spsk. sennep
50 g. parmesan
salt, peber

Smør en tærteform godt og rul tærtedejen ud heri. Skær overskydende dej væk og prik bunden med en gaffel.

Hak løgene eller skær dem i tynde skiver.
Halver tomaterne og vend dem med løg og rosmarin.
Fordel det i tærtebunden.
Pisk yoghurt, æg og sennep godt sammen. Krydr med salt og peber.
Hæld det over tærten og drys med parmesan.
Bag tærten i ca. 30 min ved 200 grader.


En af de lækre værtindegaver: Lines hjemmelavede skumfiduser.
Dem glæder jeg mig til at sætte tænderne i senere:)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Uhmm, hvor ser det godt ud! Tærte er altid et hit - og sikke et smukt blomkål :-)

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Tærte er nemlig altid et hit:)
Jeg elsker at finde anderledes grøntsager, så jeg vidste også bare, at jeg måtte prøve sån et lilla et da jeg så det:)