søndag den 7. august 2011

Mixed berry tart with vanilla fromage frais


Vi var jo hjemme hos mormor og spise lækker mad igår, så jeg skulle ha dessert med.
Valget faldte på denne tærte med masser af bær, for det er jo lige nu, at der er sæson.
Tærten er dog lidt kedelig, selvom bærrene selvfølgeligt har masser af smag.
Det er bare ligesom, at den mangler lidt konsistens- bunden er blød, cremen er blød og bærrene er blød.
Den mangler et sprødt modspil, så det havde været meget bedre med en sprød mørdejsbund.
Men den er jo ikke til at vide inden tærten er lavet:)

Mixed berry tart with vanilla fromage frais (10-12 pers.)
300 g. digestive kiks
180 g. smeltet smør
½ l. fromage frais
200 g. græsk yoghurt
3-5 spsk. flormelis
ca. 4 tsk. vaniljesukker
1 bakke jordbær
1 lille bakke hindbær
½ bakke blåbær
1 håndfuld kirsebær
1 tsk. balsamico

Knus digestivekiksene fint i en foodprocessor.
Bland dem rigtig godt med den smeltede smør.
Smør en tærteform på ca. 28 cm. med lidt smør- har du en med løs bund, så er den bedst.
Fordel kiksemassen heri og pres det rigtig godt sammen og op langs kanterne.
Lad kiksebunden sætte sig i køleskabet- gerne et par timer.
Rør fromagefrais og græsk yoghurt sammen. Smag til med flormelis og vaniljesukker.
Lad det stå i køleskabet ind til du skal bruge det- det har også godt af at trække lidt.
Tag 1/3 af jordbærrene fra og blend dem sammen med balsamicoen.
Fjern kiksebunden fra formen og sæt den på et fad- det kan kun gøres, hvis du har brugt et tærteform med løs bund. Ellers skal den serveres i tærteformen.
Fordel fromage frais over bunden og fordel herefter bærrene over.
Dryp med de blendede jordbær og server straks.

Opskriften er fra dette magasin "Feel Good Food", som laves af magasinet "Woman&Home".

"Feel Good Food" udkommer kun 4 gange om året(efter sæsonerne), men det er så til gengæld også rigtig lækkert.
Det koster godt nok 70 kr. i Salling, men det vil jeg gerne ofre de 4 gange om året, for jeg synes der er rigtig mange fine opskrifter deri.

2 kommentarer:

Cphfoodie sagde ...

Det kan godt være bunden var lidt kedelig men hold op hvor er kagen smuk med alle de bær. Rigtig sommerkage, det har man brug for i regnen :-)

MissMuffin sagde ...

Det har du bestemt ret i- bærrene er så flotte og kagen ser jo helt sund ud:)