Der skulle jo bage pølsehorn til madpakkerne og nok til, at der kunne være nogen i fryseren til travle dage..
En af mine søde læsere tippede mig om en opskrift fra BoligLiv, som lige var den jeg søgte.
Og de blev gode! Sprøde, grove og lækre, så nu er der til madpakkerne de næste dage. Jeg fik dog ikke 24 pølsehorn som opskriften foreskriver, men kun 12. De er så også pænt store. Den eneste ændring jeg lavede var at erstatte den grove speltmel med grahamsspeltmel.
Grove pølsehorn (12 stk.)
25 g. smørGrove pølsehorn (12 stk.)
5 dl. mælk
50 g. gær
3 tsk. sukker
2 tsk. salt
200 g. grahamsspeltmel
400-500 g. hvedemel
12 små pølser eller halve pølser
sesamfrø til drys
Smelt smørret og lun mælken heri. Når væsken er lillefingervarm hældes den i en skål.
Smuldr gæren heri og rør det godt sammen.
Tilsæt salt, sukker og grahamsspeltmel og rør godt.
Rør hvedemelet i lidt af gangen og ælt til, at dejen er eleastisk og stadig en lille smule klistret.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Del dejen i 12 stykker, som rulles til flade, aflange stykker. Sno dem rundt om hver pølse.
Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket ca. 30 min.
Pensel dem med vand og drys med sesamfrø.
Bages ca. 15 min. ved 200 grader
Da jeg havde nogle pølser til overs bestemte jeg mig for li at smide en dej mere sammen og her turde jeg godt eksperimentere lidt med kerner og krydderier:)
De blev super sprøde og har en diskret smag af timian. Selv Kristian er ret begejstret for dem:)
MissMuffins pølsehorn med fiberbageblanding og timian (8 stk.)
25 g. gærMissMuffins pølsehorn med fiberbageblanding og timian (8 stk.)
50 g. smeltet smør
3 dl. ylette
1 tsk. sukker
2 tsk. salt
1 tsk. timian
50 g. fiberbageblanding fra Urtekram
50 g. fuldkornsdurrummel
ca. 300 g. hvedemel
4 pølser, delt i halve
Smelt smørret og lun yletten op sammen med det. Når det er lillefingervarmt hældes det i en skål.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker, salt, timian, fiberbageblanding og durrummel. Rør det godt sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til dejen er fast med stadig en smule klistret. Ælt den godt.
Lad hæve ca. 1 time, lunt og tildækket.
Del dejen i 8 stykker. Rul hvert stykke ud til en tynd retangel og fold det omkring hver halve pølse.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 30 min.
Pensel de med vand og drys med speltflager.
Bag dem ved 200 grader i ca. 12 min til de er gyldne og sprøde.
Lad dem køle helt af inden de kommes i en plasticpose.
Opbevares i køleskabet eller fryses.
2 kommentarer:
super opskrift. Har dog brugt halv grahamsmel halv groft rugmel i den grove blanding :)
Anders, det kan man heldigvis gøre lige som man har lyst til efter skabenes indhold:) Jeg har også lavet dem med andre typer mel med fint resultat- de bliver rigtig gode hver gang!
Send en kommentar