torsdag den 17. november 2011

Kokosmakroner


Jeg forbinder altid kokosmakroner med min mormor, som dog påstår, at det aldrig er noget hun har bagt særligt meget- men de gange hun har, må jo så ha gjort indtryk:)
I lang tid har jeg faktisk haft lyst til at bage dem og min kage-glade gruppe var jo selvfølgeligt villige til at spise dem, så nu sku det være!
Super nemme at lave, men det tager lige lidt tid, da de skal afkøle helt inden de dyppes i smeltet chokolade og så skal det have tid til at sætte sig.
Makronerne var nok blevet flottere hvis jeg havde brugt en stor stjernetylle, men havde lige glemt, at den vidst er hjemme hos Lise.
Opskriften er fra Amo's "Den Store Bagebog 2".

Kokosmakroner (ca. 20 stk.)
4 æggehvider
250 g. sukker
1 tsk. eddike
15 g. hvedemel
250 g. kokosmel
150 g. mørk chokolade

Pisk æggehviderne helt stive.
Pisk herefter sukker og eddike i og pisk til, at sukkeret er opløst og massen er som en sej marengs.
Bland mel og kokosmel og vend det herefter forsigtigt i marengsen.
Kom det i en sprøjtepose (med en stor tylle) og sprøjt høje toppe ud på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ca. 10 min. ved 180 grader.
Lad dem køle helt af på en rist.
Når de er helt afkølede smeltes chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
Dyp hver makrons bund i chokolade og læg den på en bageplade med bagepapir indtil de er tørre.
Herefter opbevares de bedst i en kagedåse.
Der blev også lige en lille værtindegave til middagen med pigerne fra Handelsskolen igår:)

2 kommentarer:

Maiken sagde ...

Mmm de ser fine ud - elsker kokosmakroner! :)

MissMuffin sagde ...

Ja, de er nemlig ret go'e:)