Suppe er en af mine vinter-favoritter, men desværre ikke Kristians:)
Denne suppe er som supper skal være på en kold og trist dag; cremet, mild og nærende:) Nu er der også et par portioner i fryseren, for de er gode at ha på lager en dag hvor der er rigtig koldt eller man er lidt sløj. Lad dig ikke skræmme af bladsellerien, den smager ganske uskyldigt efter en tur i suppegryden, men jeg brugte så også lidt mindre en opskriften angav, for jeg er ikke selv så vild med det.
Opskriften er fundet på bloggen Prevention RD, som har rigtig mange andre lækre sager..
Opskriften er fundet på bloggen Prevention RD, som har rigtig mange andre lækre sager..
Creamy Chicken and Wild Rice Soup (3-4 portioner)
2 kyllingebryster
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 stor stilk bladselleri
1 l.vand
2½ dl. risblanding med vilde ris
1 laubærblad
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
salt, peber, olivenolie
2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
Pil løget og hak det fint. Pil hvidløgene og pres dem. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær bladsellerien i skiver. Skær kyllingebrysterne ud i små tern.
Varm lidt olivenolie op i en stor gryde og svits løg og hvidløg heri et par min.
Tilsæt gulerødder og bladselleri og svits endnu et par min.
Kom herefter krydderier, kylling, ris og vand i gryden. Lad det koge i 45 min, men rør et par gange undervejs.
Når der er gået 30 min. smeltes smørret i en lille kaserolle ved svag varme. Når det er smeltet piskes melet heri og mælken piskes i lidt af gangen. Skru op til middelhøj varme og lad det koge op under omrøringen, så det bliver som en tynd sauce- bliver det for tykt skal der lidt mere mælk i.
Tilsæt mælkesaucen til suppen og lad det lige koge sammen.
Smag til med salt og peber.
Serveres med det samme, evt. sammen med godt brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar