fredag den 13. januar 2012

Hjemmelavet Dulche de Leche


Dulche de Leche er en lækker, sød karamelcreme lavet på kondenseret mælk.
Den kan købes på glas i specialforretninger eller du kan lave den selv- det gjorde jeg igår:)
Der stod nemlig et par dåser kondenseret mælk i mit skab, som trængte til at blive brugt. Det er bestemt ikke svært at lave, men det tager lidt tid.
Jeg fulgte anvisningen hos Lone Landmand og fik en perfekt karamelcreme. Koger du dem kun 3-3½ time vil du få en lækker karamelsauce.
En åbnet dåse skal fyldes på glas og kan holde en uges tid eller måske 2. Lader du cremen blive i en uåbnet dåse kan den holde længe og du har altid lidt lækkert på lager.

Brug den til is, pandekager, på brød eller som frosting på kager.
Vi fik den igår sammen med en stak af Blomsterbergs Pandekager, friske hindbær, kiwi, granatæbler og appelsin. Heldigvis er der rester til idag:)

Hjemmelavet Dulche de Leche
1 dåse kondenseret mælk (eller flere)


Hvis dine dåser har etiketter skal de først ligges i blød indtil de kan pilles af- dem jeg brugte havde ikke.
Kom en klud i bunden af en gryde og stil dåsen - eller dåserne - derpå. Hæld vand over, så dåsen er helt dækket. Der sker ikke noget ved at kluden koger med, men den forhindrer dåsen i at hamre rundt i gryden.
Lad dåsen småkoge 3½-4 timer. Sørg for, at dåserne hele tiden er dækket af vand. Jeg fyldte op 4-5 gange undervejs.
Sluk så for gryden og lad dåsen køle af deri.
Åben dåsen og der er lækker karamelcreme:)

2 kommentarer:

Rikke sagde ...

Hej :0)
Her har vi altid Dulche de Leche i køleskabet, har nemlig en datter der ikke kan tåle chokolade, så her bliver det bla. brugt i stedet for pålægs chokolade og nutella. Ja faktisk bliver det brugt til alt hvad vi lige lyster, kager, fyld osv.
Det er en fantastisk ting :0)

Jeg har fået lavet en blog (abelikate.blogspot.dk) for et par mdl siden, efter at have fulgt dig i meget lang tid (du hjalp mig faktisk over mail, med at kunne følge dig, da jeg var helt grøn i blog-verden)
Tak for inspiration :0)
Kh Rikke

MissMuffin sagde ...

Hej Rikke

Det må ikke være sjovt ikke at ku tåle chokolade:( Heldigt at hun så kan tåle Dulche de Leche, for det smager altså også bare godt!

Jeg kan ikke li huske at jeg hjalp dig, men det skal sikkert nok passe:) I perioder får jeg rigtig mange blog-relaterede henvendelser og så hjælper jeg gerne så godt jeg nu kan- det ser også ud til, at du er kommet rigtig godt igang:)