fredag den 20. januar 2012

Nordiske Pitabrød

Jeg leder efter en god opskrift på pitabrød. Sån at de bliver flade, tynde og luftige.
De her er ikke perfekte, men de smager stadig rigtig godt og kan fint bruges som pitabrød. Kristian har haft dem med på madpakken og var hvertfald ganske tilfreds.
Fyldet var babyleaves, spinat, tun og majs rørt med lidt græsk yoghurt og så agurk- helt efter Kristians eget ønske (ok, spinaten havde han ikke bedt om:) )
Opskriften er fra "Byens Bedste Brød" af Rikke Gryberg, men jeg udskiftede grahamsmelet med durrummel og ølandshvede. Grahamsmel får jeg hurtigt nok af:)

Nordiske Pitabrød (12 stk.)
50 g. gær
6 dl. vand
1 tsk. salt
150 g. ølandshvede
150 g. durrummel
ca. 350 g. hvedemel

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt.
Rør herefter ølandshvede og durrummel i.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt til dejen ikke længere er klistret.
Lad den hæve lunt og tildækket 1 times tid.
Del herefter dejen i 12 stykker, som formes til runde boller. Rul herefter hver bolle ud til den er ½ cm. tyk.
Læg dem på bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket 1 times tid.
Bag pitabrødene ved 250 grader i 8-10 min.
Lad dem afkøle helt på en rist.

2 kommentarer:

Trine A sagde ...

Hej jeg hvis du stadig vil finde en god opskrift på pita brød, så har jeg en super god liggende inde på min blo (du kan finde den her: http://densultnestuderende.blogspot.com/2012/02/amors-romkugler-og-pulled-pork-i.html)

Jeg har snart lavet dem et par gange og de er bare så lækre, sprøde og laver selv deres egen fine "luft" lomme man kan fylde p med alskens forskelligt fyld

MissMuffin sagde ...

Trine, det gør jeg faktisk:)
Ikke fordi jeg lige står og skal bage pita lige nu og her, men næste gang jeg vil jeg gerne have nogle mere æuftige pitabrød. Jeg kigger li din opskrift!