mandag den 27. februar 2012

Marcelkage

Min ynglings-kage på Penne Lane er ubetinget deres Gateu Marcel, så glæden var stor, da opskriften fandtes i Markus Grigos "Hjemmebag". Men den er altså ikke som Penny Lanes, der er mere luftig.
Denne marcelkage er nærmest helt konfekt-agtig og er bestemt rigtig lækker- bare ikke det, som jeg forbinder med en Gateu Marcel.
Jagten på den perfekte Gateu Marcel må så fortsætte!
Kagen her vil jeg nok komme til at bage igen, for den vil være den perfekte dessert sammen med is og frugt. Fordi den er så intens er der også til mange i sån en portion, for alt man behøver er bare et lille stykke:)

Marcelkage (10-12 stykker)
150 g. god, mørk chokolade
150 g. rørsukker
150 g. smør
90 g. pasturiserede æggeblommer
90 g. pasturiserede æggehvider
1 spsk. flormelis

Smør en lille springform(22 cm.) med smør og drys med lidt sukker.
Smelt chokolade og sukker sammen over vandbad eller i mikroovnen.
Smelt smørret i en gryde.
Når smørret er smeltet piskes chokoladeblandingen i. Pisk til en jævn masse.
Varm massen op til ca. 85 grader. Pisk æggeblommen i og bliv ved med at piske, til massen skiller. Tag massen af varmen når den skiller og bliv ved med at piske, til massen igen samler sig og bliver tykkere. Afkøl den lidt.
Pisk æggehviderne til en glat marengs sammen med flormelis.
Pisk en fjerdel i chokolade-massen og vend herefter marengsen i chokolademassen af tre omgange.
Fyld ca. 2/3 dele af massen i springformen.
Bag den ved 175 grader varmluft i ca. 25 min.
Afkøl kagen i springformen og hæld så resten af chokolademassen over.
Lad den afkøle helt i køleskabet.

Ingen kommentarer: