tirsdag den 14. februar 2012

Potato and Cauliflower Curry

Jeg elsker vegetar-curry og det her er en af de gode og spicy af slagsen.
Det er måske ikke smuk mad, men det er meget velsmagende, billigt og varmende!
Opskriften er fra Jamie Oliver Magazine nr. 26/12.
Retten er nem at lave, men Jamies tid holder ikke helt, for jeg måtte give det væsentligt længere tid, for ellers havde vi spist rå kartofler i suppe!
Vi fik frikadeller til, for der var kød i køleskabet som skulle bruges, da Kristian alligevel ikke er hjemme imorgen.
Ellers kan den sagtens serveres uden kød og med godt brød til- og selvfølgeligt lidt yoghurt naturel til de stærke krydderier:)
Næste gang vil jeg nok tilsætte det dobbelte antal tomater, men jeg elsker jo også tomater:)
Jeg havde ikke "6 curry leaves", så jeg brugte et par limeblade i stedet og så undlod jeg ingefær, for jeg hader ingefær!

Potato and Cauliflower Curry (4 pers.)
1 kg. melede kartofler- fx. bagekartofler
1 blomkål
3 tomater
2 store løg
4 fed hvidløg
1 frisk, rød chili
1 tsk. sennepsfrø
½ tsk. spidskommenfrø
2 limeblade
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt gurkemeje
½ tsk. cayennepeber
ca. ½ liter vand
salt, peber, olivenolie

Tilbehør:
Yoghurt naturel og evt. brød

Start med at gøre alle grøntsagerne klar; skræl kartoflerne og skær dem i tern, del blomkålet i små buketter, hak chilien fint, skræl og hak løgene, pres hvidløg og skær tomaterne i både.
Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie ved svag varme til de er bløde og klare. Tag dem op af gryden.
Kom lidt ekstra olie ved og tilsæt sennepsfrø og spidskommenfrø. Svits dem et øjeblik under omrøring.
Tilsæt resten af krydderierne, limeblade og tomater og lad det simre i 5 min.
Kom løg, kartofler, chili og lidt salt og peber ved. Hæld vandte over- det skal kun lige dække.
Lad det hele koge ved medium varme i 15-20 min.
Kom herefter blomkålet ved og lad simre yderligere 10-15 min, eller hvertfald til, at grøntsagerne er møre og retten er blevet tyk.
Serveres straks med yoghurt naturel og evt. brød

Ingen kommentarer: