mandag den 20. februar 2012

Svampedeller

Ikke det bedste billede, men jeg håber I overlever:)
Ugens vegetariske indslag blev burgere med svampedeller, med inspiration herfra.
De blev rigtigt vellykkede, med en sprød skorpe og en "svampet" indre:P Vi spiste 2 hver, så nu er jeg spændt på at se hvordan de er imorgen, for jeg håber de er gode på rugbrød, så der er til pålæg.
Det er ikke fordi der er svære at lave, men det tager noget tid- især fordi de skal hvile i køleskabet 45 min. til en time, men det er nødvendigt for at de ikke går i stykker når de steges.
Vi fik dem i burgerboller(opskrift følger) sammen med spinat, agurk og tomat. Jeg rørte en dressing til af yoghurt naturel, urtesalt, et lille dryp honning og friskhakket purløg.
Super lækker aftensmad!

Svampedeller (10 stk.)
500 g. champignon
1 lille løg
2 fed hvidløg
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. tørret koriander
2 æg
1 dl. revet mozzarella
2-2½ dl. rasp
salt, peber, olivenolie

Rens champignonerne og del dem i halve eller kvarte alt efter størrelse.
Rist dem i en lille smule olivenolie på en varm pande, til væden er fordampet- jeg gjorde det over 2 omgange.
Tag dem af panden og lad dem køle lidt af, inden de hakkes fint.
Hak løget fint og pres hvidløg.
Bland champignon, løg, hvisløg, krydderier, æg og ost i en skål.
Tilsæt rasp indtil "farsen" føles nogenlunde som en frikadellefars. Den skal være våd, men til at forme.
Form 10 deller og læg dem på et fad med bagepapir. Dæk dem til med husholdningsfilm og lad dem sætte sig i køleskabet i 45 min-1 time.
Varm olivenolie op i en stor pande- der skal være et tyndt lag olie, som dækker hele panden.
Steg dellerne i den varme olie ca. 5-7 min. på hver side til de er brune og sprøde.
Kom dem i et ildfast fad, dæk med staniol og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 5 min.
Serveres med det samme- fx. i burgerboller eller pitabrød.

3 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Uhmm, dem bliver jeg nødt til at prøve. De lyder virkelig lækre :-)

Mange hilsner
Birthe

Ulrik sagde ...

De lyder rigtig gode. Det er virkelig lækkert med en inspirerende vegetaropskrift, for der mangler jeg det virkelig. Jeg kan egentlig godt lide vegetarisk mad, men er bare så hylende uopfindsom på det område. Glæder mig meget til at se opskriften på dine burgerboller.
m.v.h.
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com/

MissMuffin sagde ...

Birthe, de smager også rigtig dejligt og bliver perfekt sprøde! Lidt a la en falaffel, bare mindre klæg..

Ulrik, jeg elsker vegetarmad og boede jeg nu ikke sammen med en kødelsker, så tænker jeg, at jeg ville spise meget mere vegetarisk. Det kræver lidt fantasi, men det lader jeg de mange dygtige amerikanske blogger om at have, for det er der jeg finder de fleste opskrifter.
Burgerbollerne blev ret gode, så der skal nok komme en opskrift snarest...