tirsdag den 10. april 2012

Knækbrød

Så fik jeg endeligt taget mig sammen til at bage knækbrød og de blev altså bare super lækre! Måske en lille smule for tykke, men så må jeg bare lige gøre mig lidt mere umage næste gang.
De er nemme at lave og herhjemme er ingredienserne altid på lager.
Opskriften fik jeg af naboen, men den ligner vidst meget den, som er set mange steder her i blogland- og man forstår også godt hvorfor.
De skal bruges som en lille snack på madpakken sammen med hummus eller Arlas hytteost med peberfrugt, som jeg vidst er ved at blive en smule forfalden til:)

Knækbrød (ca. 25 stk.)
1 dl. havregryn
1 dl. sesamfrø
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkefrø
1 dl. græskarkerner
3½-4 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 dl. vand
1 dl. olie

Bland først alle de tørre ingredienser og rør så vand og olie i til en jævn og ret klistret dej.
Del dejen i 2 og rul hver del ud mellem 2 stykker bagepapir, så tyndt som muligt.
Fjern det øverste lag bagepapir og skær dejen ud i den ønskede størrelse- jeg brugte mit pizzahjul.
Bag dem i ca. 20 min. ved 200 grader til de er gyldne og sprøde.
Lad dem køle helt af på en bagerist og opbevar dem herefter i tætsluttende kagedåse.

Ingen kommentarer: