Skønne, grove boller med
spelt og sesamfrø til ugens madpakker!
Jeg undrede mig en smule over,
at olie og salt først skulle tilsættes til sidst, men det virkede fint, for det
samlede dejen og gjorde den glat og smidig.
Salling har nogle ligende
stykker, hvor der er tilsat sesamfrø. De smager skønt, så jeg tilsatte også
sesam til denne opskrift. Opskriften fandt jeg hos Angies
Recipies. Mine blev ikke helt så pæne, men de smager altså bare
godt, så mon ikke vi overlever. Måske de bliver pænere næste gang jeg bager
dem:)
Jeg æltede ikke dejen
undervejs hævningen, for det var jeg for doven til og resultatet blev rigtig
fint alligevel. Jeg fik 10 boller ud af portionen, men jeg lavede dem også ret
store og flade, så de passede til vores behov.
Mens bollerne hævede kogte jeg
en stor kylling sammen med citron, løg, gulerødder og krydderier. Kødet fra den
skal bruges som fyld i Kristians sandwich og mine salater, så vores madpakker
bliver sunde og lækre. Jeg er ikke særligt vild med pålæg, for det smager oftest
bare af salt og er af rigtig dårlig kvalitet.
Spelt Bread Rolls (10
stk.)
Fordej:
1 g. gær
320 ml. lunken
vand
400 g.
fuldkornsspeltmel
Dej:
10 g. gær
250 ml. lunken
vand
10 g.
sukker
2 dl.
sesamfrø
600 g.
sigtet speltmel
18 g. salt
20 ml. olie
Fordejen skal laves dagen
før.
Rør gæren
ud i vandet og tilsæt melet. Rør det godt sammen- dejen vil være som tyk
grød.
Dæk den
til og lad den hæve på køkkenbordet i ca. 12 timer- gerne natten
over.
Næste dag
skal dejen være hævet, klistret og boblende.
Rør gæren ud i vandet og tilsæt
sukker, sesamfrø og mel. Tilsæt fordejen og rør det hele godt sammen på en
røremaskine.
Når
dejen er nogenlunde fast tilsættes olivenolie og salt. Rør dejen rigtig godt
sammen på en røremaskine. Dejen skal være fast, elastisk og slippe skålen uden
problemer.
Dæk
dejen til og lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1½-2 timer.
Ælt dejen igennem og del den i
ca. 10 stykker.
Form hvert stykke til en aflang
bolle og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve lunt og tildækket i
ca. 45 min.
Pensel dem med vand eller
æggehvide og skær en revne i hver bolle med en skarp kniv.
Bag dem 10-13 min ved 250
grader.
Skru ned
til 210 grader og bag yderligere 10-12 min, til bollerne er sprøde og lyder hule
når du banker på dem.
Lad dem køle helt af på en
rist.
3 kommentarer:
Bruger du slet ikke din surdej mere? Jeg føler, de fleste opskrifter kan omsættes til at bruge surdej til...
Vh. Oly
Bruger du ikke længere din surdej?
Jeg bruger flittigt min Miss Muffin nr. 3 :-)
De fleste opskrifter kan jo omsættes til brug af surdej...
Vh. Oly
Jo, det gør jeg da, men det er bare mest de gode, gamle travere jeg gør i, for fantasien er ikke lige så stor... Så der bages mest Ølandshvedebrød herhjemme:)
Send en kommentar