Selvom der er sommer må
man gerne spise suppe, når vejret nu er, som det er.
Derfor spiste Nicole og jeg
denne skønne suppe på en (næsten)
regnvejrsdag, for tomatsuppe er en af vores mange fælles
livretter:)
Opskriften er fra Sophie Dahls
smukke kogebog "Køkken
Året Rundt", men jeg fik læst forkert og jeg havde derfor kun indkøbt ½ kg.
tomater. Derfor kom der øko-dåsetomater i for resten. Portionen skulle være til
4 personer, men vi spiste altså det hele- også selvom jeg serverede
fuldkorns-suppehorn og brød til.
Når man først bager
grøntsagerne får suppen en helt anden krydret sødme, så det kan sagtens
anbefales at bruge lidt ekstra tid på det. Mascarponen runder suppen smukt af,
så den bliver dejligt cremet. Jeg synes den blev lidt tyk, så jeg tilsatte bare
lidt ekstra vand.
Bagt tomatsuppe med mascarpone og
basilikumolie (2 pers.)
1 kg. tomater
1 stort rødløg
1 stor, rød
peberfrugt
4 fed
hvidløg
1 tsk.
brun farin
1-1½
spsk. mascarpone
1 stor håndfuld frisk
basilikum
olivenolie, salt og
peber
Tilbehør:
Kogte supperhorn
Godt brød
Blend basilikummen sammen med
ca. 1 spsk. olivenolie- jeg brugte bare min morter.
Skær tomaterne i halve, pil
løget og skær det i kvarte, skær peberfrugten i store skiver og pil
hvidløgene.
Kom
det hele i et smurt, ildfast fad.
Dryp med lidt olivenolie og drys
med salt, peber og brun farin.
Bag det hele ved 190 grader i
ca. 45 min.
Lad
det køle lidt af og blend så suppen helt glat.
Kom det over i en gryde og
tilsæt mascarponen. Rør den godt ud.
Smag til med salt og
peber.
Server
med brød og basilikumolie.
3 kommentarer:
Uhmm, det ser godt ud :-)
Mange hilsner
Birthe
Hmm...elsker tomatsuppe. Har dog fundet min favoritopskrift http://fruchristensenshverdag.blogspot.dk/2012/02/uhmmen-livret.html
Birthe, det smagte også rigtig godt og varmende:)
Joan, jeg har faktisk også fundet min, men derfor eksperimentere jeg gerne videre engang imellem. man ved jo aldrig:)
Send en kommentar