lørdag den 16. juni 2012

Chokolademacarons med nutellamousse

Min mor er ret vild med makroner, så jeg bestemte mig for at tage nogle chokolademakroner med hjem, da jeg skulle hjem i torsdags.
Opskriften er fra "Macarons, Cupcakes, Popcakes og andre søde sager" af Mia Öhrn.
Fyldet skulle ha været saltkaramel, men der gik et eller andet galt og jeg fik en meget solid klump karamel, der smagte udemærket, men ikke duede til fyld i macarons!
Derfor måtte jeg finde på noget andet og det blev en nutellamousse, som jeg ikke rigtig ved hvor strammer fra.
Gode blev de hvertfald:)
Jeg laver aldrig mine macarons så store, for jeg kan godt li at de bare passer med en mundfuld.
Så selvom jeg halverede portionen, så fik jeg omkring 25 små macarons.
Nutellamoussen blev lækker og cremet, men portionen kan vidst godt halveres, for jeg havde en del i overskud.


Chokolademacarons med nutellamousse (ca. 25 stk.)
85 g. flormelis
45 g. mandelmel
1 spsk. kakao
45 g. æggehvide
1 spsk. sukker


Nutellamousse:
1 dl. piskefløde
50 g. mørk chokolade, hakket
3 spsk. nutella


Bland flormelis, kakao og mandelmel. Sigt det sammen i en skål.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk til, at æggehviderne er blevet til en fast skum.
Vend mandelmels-blandingen i ægghviderne. Bland til dejen er glat.
Kom den i en sprøjtepose med en rund tylle.
Sprøjt ca. 50 små cirkler ud på en bageplade med bagepapir.
Lad makronerne hvile i 45 min, så overfladen tørrer.
Bag herefter makronerne i en forvarmet ovn på 125 grader i ca. 20 min. Makronerne er færdige, når de slipper bagepapiret når du forsigtig prøver at løfte dem af.
Lad dem køle helt af.
Imens laves nutellamoussen; kog fløden op og kom chokolade og nutella i en skål.
Hæld den kogende fløde over og rør til en glat chokoladecreme.
Lad chokoladeblandingen køle helt af- gerne natten over.
Inden den skal bruges piskes cremen let og luftig. Kom den i en sprøjtepose og fordel en lille smule på halvdelen af makronerne. Læg resten af makronerne ovenpå.
Kan opbevares i køleskabet i et par dage.

4 kommentarer:

Joan sagde ...

Mums hvor ser de gode ud. Formoder at din mor blev begejstret

MissMuffin sagde ...

Joan, hun blev ret så begejstret- ligesom min mormor og lillebror:) Min familie er MEGET kageglad:)

Cecilie Klug sagde ...

Kan de fryses ned?:-)

MissMuffin sagde ...

Nej, det kan de ikke. Macarons er en ret sart kage, så de er bedst hvis de nydes samme dag som de er bagt. Ellers kan de max. stå et par dage på køl, men her vil de miste lidt af sprødheden og blive mere seje..