lørdag den 23. juni 2012

Pasta med krebsehaler og rosevin

Da det ikke var muligt at få friske hummerhaler hos fiskemanden købte jeg istedet ferske krebsehaler, som også vakte stor lykke hos Kristian. Jeg er ikke den store skaldyrs-spiser, men jeg elsker hummer og krebsehaler kan jeg nu også godt spise.
Det hele kan laves på 20-25 min, så det er let og lækker aftensmad til travle dage.
Vi spiste bare en hel enkel salat dertil, så der også kom lidt af det grønne med:) Dertil kunne vi jo passende nyde resten af den dejlige vin til og fejre, at jeg samme dag fik sommerferie:)


Pasta med krebsehaler og rosevin (2-3 pers.)
200 g. pasta
2 store forårsløg
2 fed hvidløg
1½ spsk. tomatpure
1 stor klat smør
1 dl. rosevin
100 g. ferske krebsehaler
2 dl. friskrevet parmesan

Kog pastaen efter anvisningen på pakken og lad den fryppe helt af. gem ca. 1½ dl. af kogevandet.
Skær forårsløgene i tynde ringe. pres hvidløget og steg dem bløde i en smule olivenolie.
Kom tomatpure og vin ved og lad vinen koge af.
Tilsæt herefter krebsehalerne, smør, den varme pasta, halvdelen af parmesanosten og kogevandet fra pastaen. Varm det godt igennem og server straks med resten af parmesanosten på toppen.

2 kommentarer:

louiogbearnaisen sagde ...

Det ser bare rigtig godt ud :)
Kunne godt lige spise en omgang jomfruhummerhaler i ovnen med masser af hvidløg og godt brød.
Ret ærgerligt, at fisk ikke er noget man finder nemt i det midtjyske, som i det skønne nordjyske.

Mange hilsner

Louise

MissMuffin sagde ...

Louise, det smagte også dejligt:)
Sån elsker jeg også at spise hummer. Om sommeren ude i de små fiskebyer er der masser af lækker fisk at få, men ellers er det desværre heller ikke det store udvalg at få hos byens fiskebutikker..